Koronavirüs salgınının yayılımını önlemek amacıyla ilçedeki tüm parklardan ve ana caddelerden toplanan bankların yerine, Çerkezköy Belediyesi Makine İkmal, Bakım ve Onarım MüdürlüÄŸü ekipleri tarafından Çerkezköy Belediyesi’nin kendi öz kaynakları ile oturanların arasında mesafe bırakacak ÅŸekilde yeni banklar imal edildi. İki kiÅŸilik olarak tasarlanan banklarda, oturma alanının arasına 1 buçuk metrelik mesafe bırakıldı.
YENİDEN YERLEŞTİRİLMEYE BAŞLANDI
Çerkezköy Belediye BaÅŸkanı Vahap Akay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ÅŸu ifadelere yer verdi; “Yeni yapılan sosyal mesafeli banklar Park ve Bahçeler MüdürlüÄŸü ekiplerimizce normalleÅŸme planı ile parklara ve ana caddelere yeniden yerleÅŸtirildi. Pandemi dolayısıyla tüm parklarımızdan ve ana caddelerimizden oturma alanlarını kaldırmıştık. VatandaÅŸlarımızın saÄŸlığını düÅŸünerek topladığımız banklarımızın yerine, kendi öz kaynaklarımız ile imal ettiÄŸimiz sosyal mesafe banklarını yeniden vatandaÅŸlarımızın kullanımına sunmaya baÅŸladık” ifadelerini kullandı.

“DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUZ”
“Salgın tehlikesi henüz geçmiÅŸ deÄŸil” diyen BaÅŸkan Akay, “VatandaÅŸlarımızdan içinde bulunduÄŸumuz bu sıkıntılı süreçte sokaÄŸa çıktıklarında maskelerini takmayı ve tedbirlere uymaları konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. SaÄŸlığımız için alınan tedbirlere hassasiyetle uymaya özen göstermeliyiz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Haber / Buse SERİN