Şentop: Haklı davasında hep Azerbaycan'ın yanında olduk 

TBMM Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, dört siyasi partiden oluşan bir heyetle birlikte "Bağımsızlık Günü" etkinliklerine katılmak üzere Azerbaycan'a gitti. Havalimanında kısa bir a?

GÜNDEM 19.10.2020 10:09:00 0
Şentop: Haklı davasında hep Azerbaycan

Azerbaycan'ın "Bağımsızlık Günü" kutlamalarına katılacak olan TBMM Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Partili milletvekillerinden oluşan heyet, Bakü Haydar Aliyev Havalimanı'na indi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in daveti üzerine Azerbaycan’a giden TBMM Başkanı Şentop ve beraberindeki heyet; Azerbaycan Milli Meclisi Başkanvekili Ali Hüseyinli, Azerbaycan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ehliman Emiraslanov, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim ve yetkililer tarafından karşılandı. 

 

Havalimanında gazetecilere açıklama yapan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Bağımsızlık Günü’nü kutladığını ifade ederek, Bakü’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TBMM’den kalabalık ve güçlü bir heyetle Azerbaycan'a geldiklerine dikkat çeken Şentop, "Farklı partilerden arkadaşlarımız var. Biz Türkiye’de de haklı davasında daima Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu, desteklediğimizi, aramızdaki ilişkinin ‘tek millet, iki devlet’ mahiyetindeki benzeri olmayan bir ilişki olduğunu hep ifade ettik. Bunları Bakü’de de tekrar ifade edeceğiz" diye konuştu. Azerbaycan bayrağının bu topraklarda ilelebet dalgalanması için her zaman temennide ve duada bulunduklarının altını çizen Şentop, "Bu sadece benim görüşüm değil, parlamentomuzun ve Türkiye’deki 83 milyon milletimizin görüşüdür. Temenileri ve duaları daima Azerbaycan ile beraberdir” ifadelerini kaydetti. 

 

 

ALİYEV TARAFINDAN KABUL EDİLECEK

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bugün Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildikten sonra çeşitli resmi görüşmeler yapacak. Şentop'un yarın da Azerbaycan Milli Meclisi’ne hitap etmesi bekleniyor. TBMM Başkanı Şentop'la birlikte Bakü'ye giden heyette şu isimler bulunuyor: AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AK Parti Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Şamil Ayrım, AK Parti milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Halil Özşavlı ile MHP Milletvekili Yaşar Karadağ.