Metruk binalar yıkılıyor

Lüleburgaz'da metruk binalar belediye ekipleri tarafından yıkılıyor. Yıkım çalışmasına Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli de katıldı.

GÜNDEM 15.10.2020 11:46:00 0
Metruk binalar yıkılıyor

Lüleburgaz Belediyesi kent genelinde bulunan ve kötü niyetli kişilerin uğrak noktası haline gelen metruk binaları tek tek yıkıyor. Bu kapsamda Cumhuriyet Mahallesi Orkide Sokak’ta yıkım gerçekleştirdi. Vatandaşların talebi üzerine harekete geçen belediye ekipleri, mahalle sakinlerini her geçen gün tedirgin eden binayı yıkmaya başladı. Metruk binanın yıkımını Vali Osman Bilgin, Başkan Murat Gerenli ve ilgili kurum müdürleri de takip etti.

 

“CİDDİ SIKINTILARA SEBEBİYET VERİYOR”

 

Yıkım öncesinde konuşma yapan Vali Bilgin, kamu kurum yöneticilerinin yaşadıkları yerlerde sosyal sorun yaşanmadığını belirterek “Biz vatandaşların huzuru ve güvenliğini sağlamak için görevliyiz. Bizim için belki sorun değil gibi görünüyor bu metruk yapı. Ama metruk binaların çevresinde her gördüğünüz evde hayat var. Bu hayat olan alanlarda insanlar yanı başlarındaki sosyal problemler onlar için hayati problem. Bu hayati problemler ciddi sıkıntılara sebebiyet veriyor. Bu hizmetleri küçümsememek gerekiyor” dedi.

 

“METRUK BİNALARI SONLANDIRACAĞIZ”

 

Bilgin, metruk yapıların bütün kötü işlerin merkezi haline geldiğini vurgulayan Vali Bilgin, “Bu metruk yapılarda en önemli sorun şu; çevre kirliliğinden başlamak üzere maalesef toplumu bozmak isteyen, uyuşturmak isteyen, farklı alanlara çekmek isteyen, çocukların cinsel istismarından tutun uyuşturucu kullanımına kadar her alanda her türlü kötü işin yapıldığı noktalar haline geliyor. O nedenle tüm vatandaşlarımızın, tüm kamu görevlilerinin bu konuda en üst düzey duyarlılık göstererek bize bunları bildirmesi gerekiyor. Bizler de hep birlikte süresini uzatmadan bunların tespitini yapıp metruk binaları sonlandıracağız. Bu tarz binaları tespit edelim ve yıkalım” ifadelerini kullandı. 2019 yılında Kırklareli’nde metruk bir binada vahşice katledilen 11 yaşındaki Zeynep Esin’e dikkat çeken Bilgin, “Geçen sene biz bir çocuğumuzun maalesef metruk binada cinsel istismar edilip öldürüldüğüne şahit olduk. Bakın bunlar belki şahsi olarak ateş düşmediği için dikkatimizi çekmiyor olabilir. Ama bugün başkasına olan yarın bizlere olur. O nedenle bu konuda sorumluluğumuzu, bilinç düzeyimizi en üst düzeyde tutalım” dedi. Başkan Gerenli de “Metruk binalar ülke genelinde yaşadığımız önemli sorunlardan birisidir. Bunların bir an önce tespitlerinin yapılıp buraların onarılması, güvenli yer haline getirilmesi hepimizin görevidir. Burayı yıktıktan sonra hep beraber ortak çalışma yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE