Akay: DSİ'nin işe başlamasının önünde hiçbir engel yok

Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırma yapılmadığı için DSİ tarafından Çorlu Deresi'nin ıslahına başlanamadığı şeklindeki ifadelere cevap veren Çerkezköy Belediye Başk

GÜNDEM 14.10.2020 15:45:00 0
Akay: DSİ

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Atatürk ve Öztrak Caddeleri’nde yapacağı alt ve üstyapı çalışmaları, Meydan Altı Otoparkı, Peyzaj ve Kent Meydanı düzenlemesi ile ilgili yapılan bilgilendirmenin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

 

“CADDEDEN SONRAKİ BÖLÜMLERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI”

 

Şehit Erdinç Duran Sokak ve Şehit Doğan Çabuk Sokak’ın isimlerinin değiştirilmesi ile ilgili soruya cevap veren Akay “Bir sokak isminin komple kaldırılması söz konusu değil. Bunu bilgisizin biri, kendine göre herhalde bir şey anlatacağım diye anlattı ya da yazdı bilmiyorum. Ben MHP İlçe Başkanı beni aradıktan sonra bu konudan haberdar oldum. Böyle bir şey yapıldıysa tabi ki düzeltiriz dedim. İlk söylemim bu oldu. Daha sonra konuyu öğrendim. Şehirde ne kadar mükerrer sokak ismi varsa bunlarla ilgili bakanlık talebiyle ve ASELSAN’ın talebiyle büyükşehir belediyesi tarafından Çerkezköy Belediyesi ile birlikte bir çalışma yapıldı. Yönetmelikler çerçevesinde bazı değişiklikler yapıldı. Şehit Erdinç Duran Sokak ve Şehit Doğan Çabuk Sokak Hükümet Caddesi’nden başlayıp Malkoçoğlu Caddesi’ni kesip karşı tarafa atlayıp devam ediyor. Yönetmelik ‘Bir sokak cadde ile başlar, cadde ile son bulur’ diyor. Bunun için Hükümet Caddesi’nden Başlayan Şehit Erdinç Duran Sokak Malkoçoğlu Caddesi kesişiminde bitti. Malkoçoğlu Caddesi’nden sonraki bölümünde sokak ismi revize edildi. Aynı şekilde Şehit Doğan Çabuk Sokak’ın da Malkoçoğlu Caddesi’nde sonraki kısmında değişiklik yapıldı. Olayın esası ve gerçeği bu. Keşke sorulsa, kamuoyu şehit ismi sokaktan kaldırılmış gibi gereksiz bilgiyle çalkalanmasa daha iyi olurdu. Ama esas ve gerçek bilgi bu” dedi.

 

“2021’DE İHALEYE ÇIKARTILACAK”

 

Bağlık Viyadüğüyle ilgili soruya da cevap veren Başkan Akay “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak geçen hafta Çerkezköy’e geldi. Bağlık Viyadüğü’nün 2021 yılında ihaleye çıkartılacağını beyan etti” dedi.

 

“YENİ BİR BAĞLANTI YOLU OLACAK”

 

Feyzullah Toprak Konutlarının yanından Hikmet Uğraş Caddesi’ne bağlanan 15 metre genişliğindeki yolun, Cengiz Topel Caddesi ile Hikmet Uğraş Caddesi’ni birbirine bağlayan yeni bir bağlantı yolu halinde geleceğini söyleyen Başkan Akay “Şuanda yolun durumu çok kötü. Yaklaşık 7 metresi kullanılıyor. Yolun üzerinde hengameler var. Bu ay içerisinde ihalesi yapılacak” diye konuştu. TIR Parkı’nın sorulması üzerine de Akay “TIR Parkı ile ilgili 2014-2019 döneminde Veliköy’deki futbol sahasının olduğu yerde plan değişikliği yaparak o alanı TIR Parkı/otoparka çevirdik. Yer hazinenin alanıydı. Hazineden tahsis talebinde bulunduk, olmadı. Hazine burayı 15-20 gün önce kiralama ihalesine çıktı.  Birisi kiraladı, o alana TIR parkı yaparsa, TIR’larla orayı besleyeceğiz. Böyle bir çalışma var, daha net değil” dedi.

 

“YAĞMUR SUYU HATTI YAPILACAK”

 

Fevzipaşa Mahallesi Yağmursuyu Şebekesi İnşaatı’nın ihalesinin yapıldığını kaydeden Akay “TESKİ ihalesini bitirdi, bu hafta ya da önümüzdeki hafta işe başlanacak. Yeniden bir yağmur suyu kazısı var. 4-5 milyon TL civarında bir yatırımdan bahsediyoruz. Halide Edip Adıvar Sokak her yağmurda sular altında kalıyordu, BSH Kavşağı artık bunu taşıyamaz hale gelmişti. Bütün bu hatları toplayacak BSH Kavşağı’nın ortasından gelerek Çorlu Deresi’ne ulaşacak bir yağmur suyu inşaatı başlıyor” dedi.

 

“PARK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

 

Kızılpınar’da 3 tane park çalışmasının devam ettiğini kaydeden Akay “Parklarımız bir buçuk ay sonra hazır hale gelecek. Fatih Mahallesi’nin kenarında dere etrafı düzenlemesinde oyun grubu alanları boş kalmıştı. Bunun da ihalesi yapıldı. Kasım sonu itibari ile hem Fatih Mahallesi’nin dere kenarında olanların tamamının oyuncakları yerleşmiş olacak. Ardından da Kızılpınar’da hem Atatürk Mahallesi’nde hem Gültepe Mahallesi’nde, hem Namık Kemal Mahallesi’nde 3 adet büyük ölçekli parklar da Kasım sonu itibariyle biterek hizmete açılacak” dedi.

 

“OLAYIN UCU DA ÖDENEK, SONU DA ÖDENEK”

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş’ın “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kamulaştırmayı yapmadığı için DSİ Çorlu Deresi’nin ıslahını yapamıyor” sözlerinin hatırlatılması ve dere ıslahının son durumunun sorulması üzerine de Belediye Başkanı Vahap Akay “İlk durum da son durum da benim anlattığım gibi. ‘Zaman zaman çıkış yapıyor’ gibi bir şey söylemişler. Zaman zaman çıkış yapmıyorum. Biri bir şey konuşuyor, verilen bilginin eksik olduğunu ifade ediyorum. Konuşma zamanlamalarımda hiçbir problem olmadı bugüne kadar. Bundan sonra da olmaz. Elime bir protokol aldım. DSİ Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile beraber bir protokol yapmış. ‘Bu protokolden sonra DSİ işi yapmaya başlar, Büyükşehir de kamulaştırma sürecini devam ettirir’ demiş. Bugün işe başlarım, kamulaştırma arkadan gelir demiş. Bugüne kadar hep böyle olmuştur. Buna ödenek ayrılmamasına hiç kimse kılıf bulmasın. Olayın ucu da ödenek, sonu da ödenek. Eğer bu iş onların dediği gibi olmuş olsaydı DSİ bunu ihaleye çıkmazdı. Büyükşehir Belediyesi’ne ‘sen fiilen kamulaştırmanı bitir, ben ondan sonra ihaleye çıkarım’ derdi. Bu kadar açık, bu kadar net bir olayı bu kadar uzatmanın manası yok. DSİ’nin işe başlamasının önünde hiçbir engel yok. Dün de yoktu, bugün de yok. Ancak ödenek olmadığı için top taca atılıyor, ‘büyükşehir belediyesi kamulaştırmayı yapsın ben ondan sonra işe başlarım’ deniyor. İhaleyi yaptın, işi teslim ettin, adam şantiye kurmaya başladı. Kamulaştırmayı mı bekliyorsun, hayır ödenek bekliyorsun. Bu kadar açık” diye konuştu.

 

“TEKYÖN İLE İLGİLİ HİÇBİR TEREDDÜDÜM YOK”

 

Tek yön ile ilgili ne dün ne bugün hiçbir soru işaretinin olmadığını söyleyen Akay “Kafasında soru işaretleri olanların soru işaretlerini ben bilmem. Atatürk ve Öztrak Caddesi’nde orta refüjü kaldırmak gibi bir cesarette bulunduk. İyi ki kaldırmışız. Atatürk ve Öztrak Caddesi tekyöne geçmeseydi Altıyol Kavşağı’nın halinin ne olacağını ben düşünemiyorum. Bugün bile sıkıntılar yaşanmaya başlandı, taşımamaya başladı. Atatürk Viyadüğü’nün zamanında eksik yapılmasının sonucunu biz tekyön uygulaması ile bir derece kapatmaya çalıştık. Şimdi caddeyi düzenleyip kendine getireceğiz, o zaman daha da güzel bir hal alacak. Hiçbir zaman yaptığım bu işle ilgili bir tereddüdüm olmadı, dün yoktu, bugün de yok” dedi.

 

“YENİDEN GİRİŞİMLERE BAŞLAYACAĞIZ”

 

Astsubay lojmanları ile ilgili de konuşan Akay “Yeni garnizon komutanımızla istişare halindeyiz. Onunla yaptığımız görüşmeler neticesinde yeniden bu 2 bloğu kaldırmakla ilgili girişimlere yeniden başlayacağız. Şuanda orada 2 blokta 24 daire var, hiç oturan yok. Biz bu alanı alıp bir şeye dönüştürmek değil, Çerkezköy’e kazandırmak istiyoruz. Atatürk Viyadüğünü, kavşağı rahatlayacak, belki biraz daha geniş alan ortaya çıkarmak, kalan kısmı da Kent Park’a dahil ederek yaşam alanını büyütmek gibi bir niyet var. Biz Çerkezköy Belediyesi’ne mülk kazandırma hedefiyle bunu yapmıyoruz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU