Helvacıoğlu: Kentimizi yarınlara taşıyacak projeler üretiyoruz

AK Parti Edirne Milletvekili ve KEFEK Başkanı Dr. Fatma Aksal ile AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, devam eden projeleri incelemek üzere Keşan'ı ziyaret etti. Miletvekili Aksal ve İl Başkanı İba'ya

GÜNDEM 13.10.2020 10:43:00 0
Helvacıoğlu: Kentimizi yarınlara taşıyacak projeler üretiyoruz

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, İl Genel Meclisi üyeleri, belediye meclisi üyelerinin katılımı ile başlayan brifing öncesi, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz ile Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Sesli ziyaret edildi.

 

“KEŞAN’IMIZIN GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ”

 

Belediye tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ilk olarak yıkım çalışmaları tamamlanmak üzere olan Köy Garajı’na geçildi. Keşan’ın geleceğini planlayan örnek çalışmalardan biri olan Cumhuriyet Meydanı Projesi kapsamında yıkımı devam eden alanda heyete bilgi aktaran Mustafa Helvacıoğlu, “Keşan’ımızın geleceğini planlıyor, şehrimizin vizyonunu geliştiriyoruz. Keşan'ımızın geleceğin şehirlerinden olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Kentimizi yarınlara taşıyacak projeler üretiyoruz. Şehrimizin gelecek vizyonunu belirleyecek planlamalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Heyet daha sonra Keşan Kent Müzesi’ne geçerek burada yürütülen çalışmalarla ilgili Keşan Kent Müzesi Koordinatörü Aslı Avcı’dan bilgi aldı.

 

YOL, ASFALT VE KALDIRIM ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Heyet daha sonra Yeni Mahalle’de yapım çalışmaları devam eden Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’na geçti ve alanda yürütülen çalışmalar hakkında Fen İşleri Müdürü Erdi Kılıç’tan bilgi aldı. Keşan’da yüzme bilmeyen kimse kalmaması amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Helvacıoğlu, “Trakya’nın en modern şehri olmak için emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz” dedi. Başkan Helvacıoğlu daha sonra heyete; Keşan Belediyesi’nin yürüttüğü yol, asfalt ve kaldırım çalışmalar hakkında Mehmet Gemici, Cumhuriyet ve Namık Kemal Caddesi’nde bilgi aktardı. Helvacıoğlu, inceleme ziyaretleri sırasında Keşan’a gelen Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan'la da buluştu. Helvacıoğlu, görüşmede belediyeler arası işbirliği içinde yapacakları çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

 

 

“KEŞAN’I TRAKYA’DA ÖRNEK BİR ŞEHİR YAPIYORUZ”

 

Helvacıoğlu ve beraberindekiler daha sonra yıkım ve yenileme çalışmaları devam eden Atatürk Stadı’na geçti ve burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Vedat Çimen de katıldı. Keşan ve bölge için canla başla çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Helvacıoğlu, “Keşan’ı Trakya’da örnek bir şehir yapıyoruz. OSB konusunda da ciddi gelişmeler var. Kısa zaman sonra bu konuyla ilgili Ankara ziyaretimiz olacak. Keşan Belediyesi, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile Keşan Ticaret Borsamız gerekli katılım parasını yatırdı. Bugün-yarın İl Özel İdaremiz de katılım payını yatıracak. Bu süreçten sonra OSB konusunda çok ciddi bir çalışma sürecine girilecek” dedi.

 

“TAKDİRLE İZLİYOR VE DESTEKLİYORUZ”

 

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba da, Keşan ziyaret ve belediye yatırımları ile ilgili şunları söyledi; “Keşan’ımızda Gençlik ve Spor Bakanımızı ağırlamıştık. Çok kısa zaman sonra da Olimpik Yüzme Havuzumuz ile şehir stadımızda da çalışmalar başladı. Semt sahaları da kısa zaman sonra başlayacak. Hükümetimizle bölgemizi el birliği ile daha ileri taşımak için çalışıyoruz. Bunda Vekilimiz Fatma Aksal ile Belediye Başkanımızın çok büyük katkıları var. Keşan’da Başkanımız her yeri şantiye alanına dönüştürmüş. Çalışmalarını takdirle izliyor ve destekliyoruz”

 

KUNDURACILAR ÇARŞISI’NI ZİYARET ETTİLER

 

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da, “Meclis’te genel kurul çalışmalarımızı yürütüyoruz. En küçük bir fırsatta bölgemizdeki hizmetleri yerinde inceliyor ve takip ediyoruz. Keşanlı hemşehrilerimize iktidarın gücünü Keşan’ımıza yansıtacağımıza dair söz vermiştik. Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın ve hükümetimizin desteği başkanımızın büyük gayretiyle birçok güzel hizmete imza attık, inşallah bu hizmetlere devam edeceğiz. Keşan’ı yenilemek, geliştirmek ve hak ettiği seviyeye ulaştırmak için var gücümüzle gece gündüz demeden çalışıyoruz. Keşan’a Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın desteğiyle çok güzel bir Millet Bahçesi yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Heyet son olarak Kunduracılar Çarşısı’nda esnafı ve vatandaşları ziyaret ederek hayırlı işler iyi alışverişler diledi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ