2 bin dönüm anız ile 100 ağaç ve 300 saman balyası yandı

Malkara'da ağaçlık alanda nedeni henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Alevlerin sardığı yaklaşık 100 ağaç ile biçilmiş saman balyalarının bulunduğu 2 bin dönüml?

GÜNDEM 10.10.2020 17:01:00 0
2 bin dönüm anız ile 100 ağaç ve 300 saman balyası yandı

Yangın, ilçeye bağlı kırsal Davuteli Mahallesi Taşköprü mevki ile Değirmen altı mevki sınırlarında meydana geldi. Çeşitli büyüklükteki ağaçlarının bulunduğu alanda nedeni henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Rüzgârın da etkisiyle yanan ağaçlardaki alevler biçilmiş saman balyalarının bulunduğu yaklaşık 2 bin dönümlük anıza sıçrayarak yangın büyüdü. İhbarla bölgeye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözler yangına müdahale etti. Alevlerin söndürülmesi için çevredeki vatandaşlar ve Davuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin traktörleri ve çevre kömür ocaklarından gelen iş makinaları da çalışmalara destek verdi. Yangın itfaiye ekiplerinin ve Davuteli Mahallesi vatandaşlarının uzun uğraşları sonucu kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre, yangında yaklaşık 100 ağaç ile yaklaşık 2 bin dönüm anız ve 300 adet saman balyası yanarken, istiflenmiş yaklaşık 4 bin saman balyası da yanmaktan son anda vatandaşlar tarafından kurtarıldı. 

 

 

4 BİN SAMAN BALYASINI YANMAKTAN SON ANDA KURTARDIK’


Davuteli Mahallesi Muhtarı İbrahim Hızır, “Davuetli Mahallemizde nedenini henüz bilmediğimiz bir yangın meydana geldi. Yangını hemen itfaiye ekiplerine bildirdik. Yanan ağacın alevleri diğer ağaçlara ve bağlanmamış saman balyalarının bulunduğu anıza sıçradı. Yangın rüzgârın da etkisiyle birden büyüdü ve yaklaşık 2 bin dönüm alana yayıldı. İtfaiye ekipleri geldi ve çalışma başladı. Yangın mahallemiz halkının ve bizlerinde desteğiyle kontrol altına alındı. Ağaçlar, bağlanmamış saman balyaları ile anız yandı. Yaklaşık 4 bin istiflenmiş saman balyasını da yanmaktan son anda kurtardık. Herkese geçmiş olsun. Allah beterinden korusun” dedi.

 

Haber / Murat YAYIN