Meclis, komisyon raporlarını görüştü

Kapaklı Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı'nın 2'nci oturumu dün saat 14.00'da Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapıldı. Toplantıda komisyon raporlar?

GÜNDEM 8.10.2020 18:06:00 0
Meclis, komisyon raporlarını görüştü

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Meclis üyelerinden Ali Aras, Turan Çakan ve Levent Nur katılmadı. Toplantı öncesi kısa bir konuşma yapan Başkan Çetin, “Bugün Ergene Belediye Başkanımız Rasim Yüksel Bey ile görüştüm. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Meclis üyelerimizin de geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Tüm meclis üyelerimize ve Kapaklı halkına saygılarını, sevgilerini iletti. Sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti. Bir kez daha kendisine geçmiş olsun diyor, Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Bu hastalık ikinci dalga olarak ifade ettiğimiz dönemde hızlı ilerliyor ve çevremizde de, bildiğimiz kişilere de artık bu hastalığın bulaşmış olduğunu görmekten üzüntümüz artıyor. Bu bağlamda, daha fazla dikkatli olmamız gerektiğini bir kez daha paylaşmak istiyorum” dedi.

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlk olarak 2021 yılı performans programı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşülerek CHP grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde 2021 mali yılı bütçesi ile izleyen 2 yıla ait bütçe tahminlerine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. 2021 yılı gider bütçesinin 200 milyon TL, gelir bütçesinin 160 milyon TL olarak tahmin edildiği ifade edildi. Toplantıda söz alan CHP’li Meclis Üyesi Muzaffer Yıldıran 40 milyonluk borçlanmaya hayır dedikleri için ret oyu vereceklerini söyledi. Bütçe kararnamesinin 12 maddesi CHP grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Gider bütçesi ekonomik sınıflandırma 1.düzey tablosu 200 milyon TL olarak oy çokluğu ile kabul edilirken, 2021 gelir bütçesi de 160 milyon TL olarak oy çokluğu ile kabul edildi. İç borçlanma 40 milyon TL, İller Bankası’ndan borçlanma 25 milyon TL, diğer bankalardan 15 milyon TL borçlanma oy çokluğu ile kabul edilirken, 2021 yılı ayrıntılı harcama programı da oy çokluğu ile kabul edildi. 2021 finansman programı ve izleyen 2 yılın tahmini gelir gider bütçeleri de oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 

“HİÇ MASRAF ETMEDEN BİR ORTAKLIK PROTOKOLÜ İMZALAYACAĞIZ”

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan 2 ekonomist ve 1 mühendise ödenecek maaş ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde MTA ile protokol imzalanmasına ilişkin komisyon raporu görüşüldü. Termal su ile ilgili çalışmanın 12-13 aylık bir mazisinin olduğunu belirten Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Belediyenin arama yapabilmesi için ruhsat aldık. Sonra MTA ile görüşme yaptık. MTA sismik arama yaptı ve 3-4 noktada termal suya rastlandığını raporladı. Bir kuyunun kazılmasının yaklaşık 1 milyon Euro’luk bir maliyeti var. Böyle bir bütçemizin olmadığını ifade ederek girişimde bulunduk. MTA gelip kuyuyu kazacak. Yüzde 20 ortaklık payı ile protokol imzalayıp hiç masraf etmeden bir ortaklık protokolü imzalayacağız. Önce kuyunun kazılmasıyla ilgili anlaşma yapacağız” dedi.

 

“BÖLGEYE DEĞER KATACAK”

 

Termal suyun bölgeye değer katacağına inandığını söyleyen Çetin, “Buraların sağlık turizminde kullanılabilmesi için plan tadilatları yapmaya çalışıyoruz. Bu işi, Kapaklı’ya değer katacak bir noktaya getirebiliriz diye düşünüyoruz. Belediyenin kasasından hiç para harcamadan yüzde 80’lik bir katma değer kazanacağız” dedi. İlgili gündem maddesinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından ödenek aktarma ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu da oy birliği ile kabul edildi. Toplantı, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilen 1 adet aracın tahsis süresinin 3 ay uzatılmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu’nu raporunun görüşülmesi ile devam ederken, ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Hükümet Konağı ile hastane arasına yeni bir emniyet binası yapılması için girişimlerde bulunduklarını, emniyet binasının A tipi emniyet binasına dönüştürüldüğünü belirten Çetin, “İnşallah kısa zamanda güzel bir ilçe emniyet binasını da kazandıracağız” dedi.

 

TARİFELERDE ZAM YAPILMADI

 

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nin bir bölümünün Halk Eğitimi Merkezi’nin kullanımına sunulması için Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kapaklı Belediye Başkanlığı arasında protokol imzalanmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun oy birliği ile kabul edilmesinin ardından toplantının son gündem maddesinde de 2021 mali yılı ücrete tabi işler tarifesi ile ilgili Tarife Komisyonu raporu görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili konuşan Başkan Çetin “Arkadaşlarımız iyi çalışmışlar, hiçbir şeye zam yapmamışlar. Sadece fabrikalarla ilgili kalemlere küçük bir artış yapmışlar. Bu dönemde esnafımıza, vatandaşımıza çok rahatsızlık vermeyecek şekilde geçirmek mantıklı. Dolayısıyla komisyonun kararını ben de uygun görüyorum” dedi. Tarife Komisyonunun kararı oy birliği ile kabul edildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU