Meclis, 2021 yılı bütçesini belirledi

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı'nın 2. Oturumu bugün saat 15.00'da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Toplantıda komisyon r

GÜNDEM 7.10.2020 17:28:00 0
Meclis, 2021 yılı bütçesini belirledi

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya meclis üyelerinden Adem İçli, Mikail Çelik ve Ömer katılmadı. Bütçe Komisyonu tarafından oy çokluğu ile kabul edilen 2021 mali yılı performans programı mecliste de oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde ise 2021 mali yılı gelir tarifesine ilişkin Bütçe ve Tarife Komisyonu raporu görüşüldü. 2021 mali yılı gelir tarifesi komisyonda oy çokluğu ile kabul edilirken, Pazar yeri ile ilgili kararı yeni aldıklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Pazar yerine 2021 yılında zam yapılmaması kararına katıldığını söyledi. Söz alan AK Partili Meclis Üyesi İrfan Ak da “Bir önceki mecliste tatsız bir olay yaşandı. Arkadaşlarımız birbirlerini rencide etmiş olabilir. Genel siyaset konjektürünü ortaya atarak birbirimizi kırmış olabiliriz. Bu olaya müdahil olan arkadaşımız bizden özür diledi. Diğer arkadaşlar da bir araya gelerek birbirlerinden özür dilediler. İnşallah bundan sonra hiçbir zaman birbirimizi kırmadan, dökmeden, rencide etmeden görevimizi sürdüreceğiz” dedi.

 

YÜZDE 10 ZAM KABUL EDİLDİ

 

Gündem maddesi ile ilgili de konuşan Ak “Genel olarak yüzde 10 artırım var. 2 kaleme itirazımız oldu. Geçtiğimiz ay pazaryeri ile ilgili tarifeyi belirlemiştik. 2021’den de aynı fiyatta kalınması gerektiğini düşündük. Bir de hafriyat fiyatlarının çevre ilçelere göre çok yüksek olduğunu gördük. Hatta indirim istedik. İndirim yapılmasa da en azından aynı kalmasını önerdik. Madem Pazar yeri ile ilgili aynı görüşteyiz, hafriyat fiyatlarında da aynı görüşte olalım” dedi. Bunun üzerine konuşan Akay, “Döküm alanı ile ilgili maliyetlerimizde bir artış olduğu için yüzde 10 zam talebimiz devam edecek. Pazaryeri tarifesini geçen ay koyduğumuz için zam yapıyor olmak doğru olmaz düşüncesiyle bir sonraki bırakmaktan yanayım” dedi. Komisyon kararı oy birliği ile reddedilirken, pazaryeri tarifesinin geçen ayki mecliste okunduğu şekliyle baki kalmak kaydıyla, gelir tarifesinin 2021 yılında yüzde 10 zam yapılarak uygulanması oy birliği ile kabul edildi.

 

 

2021 GELİR GİDER BÜTÇESİ 194 MİLYON 500 BİN TL

 

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından 2021 mali yılı gelir gider bütçesi ile ilgili Bütçe Komisyonu Raporu görüşüldü. 2021 yılı gelir gider bütçesi 194 milyon 500 bin TL olarak MHP grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

2021 mali yılında uhdelerinde resmi görevi bulunmayanlara 2021 yılı Bütçe Kanunu’nda belirtilen en yüksek devlet memurunun 1 günlük harcırahının ödenmesine ilişkin Tarife Komisyonu raporu ile  2021 mali yılında görev yapacak olan zabıta memurlarına Bütçe Kanununda belirtilen en yüksek ücretin fazla mesai ücreti olarak belirlenmesine ilişkin Tarife Komisyonu raporu  meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

HİSSE SATIŞLARI KABUL EDİLDİ

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de belediye hisselerinin satışına ilişkin İmar ve İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Kızılpınar Mahallesi 363 ada 15 nolu parselde bulunan 0.90 metrekarelik belediye hissesinin Burhan Arslan’a satılması ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1481 ada 12 nolu parselde bulunan 46.12 metrekarelik belediye hissesinin Güçlü Saray Yapı Anonim Şirketi’ne satılması oy birliği ile kabul edildi.

 

İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplantı, Gazi Osman Paşa Mahallesi 578 ada 14 numaralı parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ve eklerine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun görüşülmesi ile devam etti. Komisyon raporunda, teklif imar planı değişikliğinin Gazi Osman Paşa Mahallesi 578 ada 14 nolu parselin ‘konut+ticaret’ fonksiyonundan, yapılaşma koşulları değiştirilmeden ‘otel alanı’ fonksiyonuna dönüştürülmesini kapsadığı belirtilerek, plan değişikliğinin plan notları ile birlikte incelendiği, kentsel ihtiyaçları ve talepleri karşılamaya yönelik yapıldığı ve plan hiyerarşisini bozmadığının görüldüğü ifade edildi. Plan değişikliği ve ekleri komisyonda oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 

YAPI YOĞUNLUĞUNDA ARTIŞ YOK

 

Gündem maddesi ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay “Burası Barbaros Caddesi’nde konut+ticaret fonksiyonunda olan bir parsel. Fonksiyonu konut+ticaret olan parseli otel yapmak talebiyle bir plan değişikliği. Parsel bazında bir nüfus artışı yok, yapı yoğunluğunda bir artış yok, kat sayısında artış yok, bina yüksekliğinde artış yok” dedi. İlgili gündem maddesi AK Parti ve MHP grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ KABUL EDİLDİ

 

Meclis toplantısının 8’inci gündem maddesinde ise Çerkezköy’de yer alan yükseklik serbest olarak belirlenmiş tüm konut, ticaret ve sosyal-teknik altyapı alanlarının yüksekliklerinin tespit edilmesini kapsayan imar planı değişikliğini teklifine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Toplantının son gündem maddesinde Atatürk ve Öztrak Caddeleri ile ilgili komisyon çalışmalarının devam etmesi oy birliği ile karara bağlandı. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantısı 2 Kasım pazartesi günü saat 15.00’da yapılacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU