Albayrak: Bilinçsizlik ve tedbirsizlik öldürür

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin deprem hazırlık projelerinden biri olan ve Dünya Bankası tarafından yürütülen Tekirdağ İli Afet ve İklim Riski Değerlendirme Projesi'nde sona gelindi. Tekirdağ B?

GÜNDEM 7.10.2020 12:26:00 0
Albayrak: Bilinçsizlik ve tedbirsizlik öldürür

 

Kent ölçeğinde Afet ve İklim Riski değerlendirmelerinin yapılmasında belediyelerin desteklenmesine yönelik teknik destek projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dünya Bankası, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Aecom ve Green Mühendislik yetkilileri ile internet üzerinden bir oturum yapıldı.

 

RİSK DEĞERLENDİRMELERİ YAPILDI 

 

Oturumda Aecom ve Green Mühendislik tarafından bir sunum yapılarak projenin geldiği son nokta hakkında bilgilendirme yapıldı. Tekirdağ şehir merkezine yönelik iklim ve afet tehlikelerine dair mevcut durum, kırılganlıklar, kilit risk bulguları, iklim ve afet risk değerlendirilmesinde uygulanan senaryolar, dayanıklı alan yatırımlarına ilişkin öneriler, dayanıklı altyapı yatırımlarına ilişkin öneriler, dayanıklı önceliklendirme eylemleri için öneriler, gerçekleştirilen çalıştaylardan ve uluslararası iyi uygulamalardan türetilen önceliklendirme kriterleri ve kent merkezinin geleceğine yönelik planlanmasını şekillendiren risk değerlendirmelerinde bulunuldu.

 

“CAN VE MAL KAYBINI EN AZA İNDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

 

Göreve geldikleri günden bu yana Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı bünyesinde kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ'ın deprem kuşağında yer aldığı gerçeğinin hiçbir zaman unutulmaması gerekiyor. Yaptığımız hazırlıklar ile can ve mal kaybını en düşük seviyeye indirmeyi hedefliyoruz. İlgili kurumlar ile işbirliği içerisinde projeler hazırlıyor, hem çocuklarımıza hem de yetişkinlere teorik ve uygulamalı eğitimler veriyoruz. Unutulmamalıdır ki; deprem değil, bilinçsizlik ve tedbirsizlik öldürür" ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Yener AKBABA