5 yılda 22 bin 293 adet kovan dağıtıldı 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından "Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi" kapsamında il genelinde 5 yılda 982 arı yetiştiricisine 22 bin 293 adet kovan dağıtımı yapıldı.

GÜNDEM 6.10.2020 16:35:00 0
5 yılda 22 bin 293 adet kovan dağıtıldı 

 

Yaptıkları yatırımlarla çiftçileri ve hayvan yetiştiricilerini desteklediklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Dağıtımını yaptığımız kovanlar sayesinde üreticilerimizin daha da başarılı olduklarını görmek bizi mutlu ediyor” dedi.

 

İŞLETME SEVİYESİNE ULAŞTILAR

 

Süleymanpaşa’ya bağlı Osmanlı ve Selçuk mahallerindeki arı yetiştiricilerinden Abdül Işık ve Süleyman Menekşe'nin arıcılık işletmelerinde yapılan kontrollerde yetiştiricilerin işletme seviyesine tam olarak ulaştıkları görüldü. Projeden oldukça memnun olduklarını ve işletmelerinin bu seviyeye gelmesinde projenin çok büyük etkisi olduğunu belirterek, arı ölümlerine rağmen oldukça verimli bir sezon geçirdiklerini ifade ettiler.

 

“BÖLGEMİZ BAL ÜRETİMİNE ÇOK UYGUN”

 

Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi'nin arıcılık konusunda Türkiye genelinde bir belediye tarafından uygulamaya konulan en büyük proje olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Bölgemizde buğdaydan sonra en yoğun şekilde tarımı yapılan ayçiçeği bitkisinin gerek nektar gerek polen olarak arıcılar için çok uygun olması nedeniyle bölgemiz, bal üretimine çok uygundur. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuya özel önem verdik ve arı kovanı dağıtımı projemizi başlattık. Dağıtımını yaptığımız kovanlar sayesinde üreticilerimizin daha da başarılı olduklarını görmek bizi mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yener AKBABA