İlçe Başkanı Yılmaz, o açıklamaya tepki gösterdi: Çok yaman bir çelişki

Hdp'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in tutuklanması ve Kars Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer'in açıklamasÄ?

GÜNDEM 5.10.2020 15:33:00 0
İlçe Başkanı Yılmaz, o açıklamaya tepki gösterdi: Çok yaman bir çelişki


'Kobanê' operasyonu kapsamında Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in de aralarında bulunduğu 17 kişinin tutuklanması ve Ayhan Bilgen'in yerine Kars Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Bir belediye başkanını da hapse attılar. Sandıkla alamadıkları belediyeleri kayyumla gasp ediyorlar. Kişisel hırsları uğruna demokrasimizi dinamitliyorlar. Bu darbeci zihniyetin sonunu, her türlü baskıya rağmen Cumhuriyet'in modernleşme idealinden vazgeçmeyen, daha fazla demokrasi ve adalet talep eden ve otoriter-biatçı zihniyetin getirdiği sefaleti reddeden milyonlar getirecek” açıklamasını yapmıştı.

 

YÜCEER’İN PAYLAŞIMINA CEVAP

 

Bunun üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün de, MHP İl Başkanı İlker Yücel’in konuyla ilgili açıklamasını paylaştı. Açıklamasında, geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonlarda 6-7 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşen Kobani Olayları ile irtibatlı tutuklamalar yapıldığını, emirleri Kandil’den alan ve terör örgütünün siyasi uzantısı olan mazbatalı teröristler ile Kars’ın Hdp’li belediye başkanının tutuklandığını belirten Yücel, “6-7 Ekim olaylarında İşidi bahane ederek ülkemizde iç karışıklığa neden olmak isteyen örgüt mensupları çeşitli gösteriler ve saldırılar düzenlemişlerdir. Yaşanan olaylarda 35 şehrimizde planlı bir isyan kalkışması olmuş gösteriler ve yürüyüşler düzenlenmiş, binalar ateşe verilmiş ve devlet kurumları yağmalanmıştır. Mazbata sahibi bölücülerde onlara destek olmaya çalışmışlardır. 2 polisimiz şehit olmuş, 31 kişi hayatını kaybetmiş, 221 vatandaşımız ve 139 polisimiz yaralanmıştır. Emirleri Kandil Dağından alan terör destekçileri o günlerde isyan kalkışması yapanlardan kahramanca söz etmişlerdir” dedi.

 

“YÜCEER, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ÇİZGİSİNDEN UZAKLAŞMIŞ”

 

İl Başkanı Yücel, “Cumhur İttifakının kurulmasıyla gücüne güç katan devletimiz; Fetö ve diğer terör örgütleri ile mücadelesinin sürdüğü bu günlerde 6-7 Ekim olaylarına karışanlara yapmış olduğu operasyonlar ve tutuklamalara mazbatalı teröristlerin yerlerine kayyum atamaları ile devam etmektedir. Bu operasyonlar, tutuklamalar ve kayyum atamaları teröristleri üzdüğü kadar; destekçilerini, emir erlerini ve ittifak ortaklarını da üzmüştür. Geçmişte cezaevlerinde yasadışı sol terör örgütü militanlarını ziyaretleri ile ünlü olan, milletin sözde vekili Candan Yüceer hanımefendi de bu üzüntüsünü sosyal medya paylaşımları ile dile getirmiştir. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisinden uzaklaşmış, ne milliyetçilik, ne devletçilik, ne cumhuriyetçilik ne de halkçılık ile bir bağı kalmamış olan CHP’nin vekili hanımefendinin görüşleri CHP’nin ve ittifak ortaklarının nasıl bir tutum ve davranış ile faaliyet gösterdiklerinin belirtisidir” ifadelerini kullandı.

 

“SANDIKTA MİLLETİN TOKADI İLE KENDİLERİNE GELECEKLER”

 

6-7 Ekim olaylarında şehit ve gazi olan güvenlik güçleri için bu kadar üzülmeyen ve tepki göstermeyenlerin, sıra terörist ve terör destekçilerine gelince vakit kaybetmeden görüşlerini ortaya koyduğunu belirten Yücel, “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri Nutuk’tan tarihe ve geleceğe ışık tutan şu öğüdünü bir kez daha hatırlatmak isteriz; “Efendiler, sırası gelmişken aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanında ki, vicdanında ki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden biran geri kalmasın”. Vekili olduğu milletin bağrında 57. Alay’ın ve binlerce şehidin ateşinin olduğunu unutanlar “bahane ettikleri sandıkta” milletin tokadı ile kendilerine geleceklerdir” dedi.

 

“T.C. İBARESİNİ SİLEN BİR İKTİDARIN İTTİFAK ORTAĞI OLDUĞUNU UNUTMAKTADIR”

 

Açıklama yapan İlker Yücel ve bu açıklamayı paylaşan Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün’e cevap veren CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, “Söz konusu açıklamada partimizi ve sayın milletvekilimizi Atatürk’ün ilkelerinden uzaklaşmakla suçlayan ilçe başkanı zannederiz ki, çözüm sürecinin mimarı, andımızı kaldıran, tabelalardan anlı şanlı T.C. ibaresini silen bir iktidarın ittifak ortağı olduğunu unutmaktadır” dedi.

 

“ÇOK YAMAN BİR ÇELİŞKİ”

 

Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldığını ifade edenlerle birlikte hareket edip, diğer yandan milliyetçi beyanatlarda bulunmanın çok yaman bir çelişki olduğunu belirten Yılmaz “Buna karşılık 97. Yılını yakın bir zamanda kutlayarak geride bırakan dünyanın en eski partilerinden biri olan partimiz, göğsünde 6 ok ile sembolleştirdiğimiz Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden hiç ödün vermemiştir. Cumhuriyeti kuran ve ülkemize çok partili demokrasiyi getiren Cumhuriyet Halk Partisi 100 yıldır bugün halen ısrarla demokrasiyi ve milli iradeyi savunmaktadır. Kuvayi Milliye’nin devamı olma gururunu taşıyan partimiz, kararlılıkla ve istikrarlı bir şekilde ve ezelden beri pkk, pyd, fetö, ışıd gibi adı her ne olursa olsun her türlü terör örgütüne karşı durduğu gibi her türlü askeri ve sivil darbeye de karşıdır” ifadelerinin kullandı.

 

ÖZÜR DİLEMEYE DAVET ETTİ

 

İstanbul yerel seçimleri öncesi TRT’den terörist mektubu okuyanlarla aynı kayığa binenleri tarihin kaydettiğini söyleyen Yılmaz, “Milletimiz yakın zamanda gerçekleşen yerel seçimlerde milletin değerlerinden geçinenlere attığı tokadı, en yakın seçimde tekrarlayacaktır. Unutulmamalıdır ki hakimiyet, kayıtsız ve şartsız milletindir. Parti Meclisi üyemiz ve Tekirdağ halkının oylarıyla seçilen milletvekilimiz sayın Candan Yüceer’e karşı haddini aşan ifadelerde bulunan ilçe başkanını, siyasi nezaket kurallarının dışına çıkmamaya ve özür dilemeye davet ediyoruz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU