Tekirdağ'da tarihi ve turistlik yerleri inceledi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Tekirdağ'da tarihi ve turistlik yerleri inceledi. 

GÜNDEM 2.10.2020 18:13:00 0
Tekirdağ

 

İlk durağı Marmaraereğlisi olan Bakan Yardımcısı Demircan, Marmaraereğlisi  Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanlık Binası girişinde Belediye Başkanı Hikmet Ata, başkan yardımcıları ve birim müdürleri tarafından karşılanan Bakan Yardımcısı Demircan, daha sonra Başkan Hikmet Ata ile bir süre sohbet etti.

 

 

MUAZZAM BİR TARİHE SAHİP

 

Bakan Yardımcısı Demircan'ı, Marmaraereğlisi’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Hikmet Ata, kendisine Arkadeniz Projesi, Perinthos Bazilikası, Deniz Feneri, Sur Duvarları, Ayazma ve Omurça Çiftliği ile ilgili bilgiler aktardı. İlçenin tarihini dokuyarak bölgenin turizme açılması için titiz bir şekilde çalışma yürüterek projeler hazırladıklarını söyleyen Ata, Marmaraereğlisi’nin insanlığın varoluşu ile başlayan ve yakın tarihimizi de içine alan birçok medeniyete ev sahipliği yapmış muazzam bir tarihe sahip olduğunu kaydetti. 

 

ÇEŞİTLİ İNCELEMELERDE BULUNDU

 

Belediye tarafından yürütülen çalışmalarda önemli bir aşama kat ettiklerini söyleyen Ata, bakanlığın sağlayacağı destekle dünyaya örnek olacak bir projeye imza atacaklarına inandıklarını söyledi. Bakan Yardımcısı Demircan, Belediye Başkanı Hikmet Ata ve AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan ile birlikte Marmaraereğlisi’nde tarihi ve turistlik yerlerde incelemelerde bulundu. 

 

 

ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

 

Marmaraereğlisi’ndeki incelemelerinin ardından Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ı ziyaret eden Bakan Yardımcısı Demircan, ardından da AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Süleymanpaşa Belediyesi’ni de ziyaret eden Bakan Yardımcısı Demircan, Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’den devam eden ve gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Ziyaret anısına Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Bakan Yardımcısı Demircan’a Süleymanpaşa’nın  meşhur ürünleri ile el emeği göz nuru eserlerinden hediyeler sundu. Ziyaretlerinin ardından Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ile birlikte restorasyonu Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tarihi Rüstem Paşa Camii’nde incelemelerde bulunan Demircan, ardından da Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi, İl Halk Kütüphanesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde incelemelerde bulunarak İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu'ndan bilgiler aldı. 

Haber / Şaban KARDEŞ