Geride çöp yığını bırakıyorlar

Kırklareli ilinin Vize ilçesine bağlı Balkaya köyünde bulunan kamp ve piknik alanı, piknik ve kamp için gelenler tarafından hoyratça kullanılması nedeniyle adeta çöplük yığınına dönüştü.

GÜNDEM 1.10.2020 18:37:00 0
Geride çöp yığını bırakıyorlar

Piknik yapıp  pet ve cam şişelerden, yiyecek kaplarına, atıklarını burada bırakan kişiler, doğanın çöplüğe dönüşmesine neden oluyor. Bıraktıkları çöplerle hoş olmayan görüntüler ortaya çıkaran piknikçiler, doğaya da zarar veriyor.

 

“TEMİZ ALDIĞINIZ GİBİ TEMİZ BIRAKIN”

 

Piknik ve kamp için gelenlerin geride çöp yığını bırakmalarına tepki gösteren doğaseverler, vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğini belirterek bu alanlara daha iyi bakılması ve doğaya sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi. Balkaya Köyü’nde bulunan kamp ve piknik alanında temizlik yaparak farkındalık oluşturan doğaseverler, bazı duyarsız vatandaşların geride bıraktığı çöplerle kirletilen kamp, piknik ve mesire alanlarında zaman zaman temizlik çalışması yaptıklarını belirtti. Doğaseverler “Piknik ve kamp yapanlar bütün çöplerini, kırdığı şişeleri, camları toplasın. Ormanı tertemiz aldığı gibi tertemiz bıraksın” dedi. 

Haber / Şaban KARDEŞ