Horizon 2100 Projesi'nin ilk etkinliği Bulgaristan'da yapıldı

Avrupa Birliği Başkanlığı'nın Ulusal Otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının ikinci teklif çağrısı kapsamı

GÜNDEM 30.09.2020 16:14:00 0
Horizon 2100 Projesi

İki oturumda gerçekleşen etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti Burgaz Başkonsolosu Senem Güzel, Trakya Kalkınma Ajansı proje ekibi, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Trakya TURSAB Bölge Temsil Kurulu Başkanı Orhan Çebi, Edirne Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ender Aydın ve Bulgaristan Burgaz şehrinden turizm sektörü temsilcileri katıldı.

 

İKİ OTURUMDA YAPILDI

 

İlk oturumda Trakya Kalkınma Ajansı tarafından, Avrupa Birliği tarafından 85 bin Avroluk bir bütçeyle desteklenmeye hak kazanan proje ve programla ilgili tanıtım sunumu yapılırken, ikinci oturumda ise yapılan sunumla, projenin ikinci faaliyeti kapsamında Edirne ve Burgaz illerindeki turistik cazibe merkezlerinin nasıl belirleneceğine ilişkin bilgiler verildi.

 

10 HAZİRAN 2021’DE TAMAMLANACAK

 

Ajansın Burgaz Bölgesel Turist Birliği ile yürüttüğü proje ile Edirne ve Bulgaristan’ın Burgaz şehrinde sürdürülebilir turizm çalışmalarına katkı sunulmasının hedeflendiğini belirten yetkililer “31 Aralık 2019 tarihinde başlayan proje 10 Haziran 2021 tarihinde tamamlanacak. Proje kapsamında her iki ilin turizm değerlerinin belirlenerek sürdürülebilir ve sorumlu turizm temelinde farkındalığın oluşturulması ve bu değerlerin gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor” dedi.

 

“FARKINDALIK YARATMIŞ OLACAĞIZ”

 

Horizon 2100 isimli proje ile sürdürülebilir turizm çalışmalarını desteklemeyi hedeflediklerini belirten Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin “Proje kapsamında belirli kriterler doğrultusunda seçilecek bir grup öğrenci Edirne ve Burgaz’daki turistik destinasyonları yerinde görme fırsatı bulacak ve kendilerini turizm elçileri ilan edeceğiz. Bulgaristan’daki ortağımız ile hayata geçireceğimiz bu projede Edirne ve Burgaz illerindeki gönüllü turizm elçileriyle turistik değerlerimizin gelecek nesillere aktarılması konusunda farkındalık yaratmış olacağız” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ