Aksal: Lafla Atatürkçülük olmaz

AK Parti Çerkezköy 7. Olağan İlçe Kongresi'ne katılan TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti'nin 19 yılda yaptıklarını anlatırken, Cumh

GÜNDEM 26.09.2020 17:14:00 0
Aksal: Lafla Atatürkçülük olmaz

 

Kongrede konuşan Aksal “Bizim en büyük gücümüz birliğimiz ve beraberliğimiz. Bu 19 yıldır böyle oldu, bundan sonra da böyle olmaya devam edecek. Bugün aramızda önceki dönem milletvekillerimiz var. Önceki dönemlerde görev almış teşkilat mensubu arkadaşlarımız var. Bizim partimizde esas olan üyeliktir. Onun haricindeki bütün makamlar mevkiler gelip geçicidir” dedi. 

 

“BU DÖNEM TEKİRDAĞ DAHA GÜÇLÜ”

 

Bu dönem Tekirdağ’ın daha güçlü olduğunu söyleyen Aksal, “Kadın Kolları Başkan Yardımcımız Çiğdem vekilimiz var. MKYK Üyemiz Mustafa Yel vekilimiz var. Sadece Tekirdağ’ın Trakya’nın değil Balkanlar’ın gururu TBMM Başkanımız Mustafa Şentop hocamız var” dedi. 19 yılda bu ülkede hayal edilemeyen hizmetlere imza attıklarını söyleyen Aksal, “Hayal denilen birçok şeyi gerçekleştirdik. Ulaştırmadan enerjiye, sağlıktan eğitime kadar birçok alanda hizmetleri gerçekleştirdik. Tarihimizin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz’de yaptık. Akdeniz’de doğalgaz ve petrol aramalarımız devam ediyor. Hakkımızı hiç kimseye yedirmeyiz dedik. Kimsenin hakkında gözümüz yok ama bizim olanı da kimseye vermeyiz dedik. Sayın Cumhurbaşkanımız hakkımızı korumak için gecesini gündüzüne katarak çalışıyor” dedi. Hızlı Tren Projesi ile ilgili de konuşan Aksal, “Proje tamamlandığında sadece Kapıkule’yi Halkalı’ya bağlamayacak. Hızlı Tren Londra’yı Pekin’e bağlayacak demir ipek yoludur. İnşallah insanımız hızlı tren tamamlandığında buradan çok büyük hizmetler alacaktır” dedi. Bugün gelinen süreçte Şehir Hastaneleri’nin ne kadar önemli olduğunu gördüklerini söyleyen Aksal, “Tüm dünya pandemi ile kasıp kavrulurken, Türkiye’de yatırımlara devam ediyoruz. Türkiye mazlumların ve mağdurların da yanında oldu. Biz 19 yıldır olduğu gibi inandığımız yolda yürümeye, çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

“ARTIK SÖZDE ATATÜRKÇÜLÜK DE YAPMIYORLAR”

 

Bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi’nin sadece Atatürk üzerinden siyaset yaptığını savunan Aksal “Lafla Atatürkçülük olmaz, çalışarak, bu ülkeyi Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine taşıyarak Atatürkçülük olur dedik. Artık ortakları hdp’ye şirin gözükmek için CHP sözde Atatürkçülükten de vazgeçmiş gibi gözüküyor. Geçen hafta İstanbul İl Başkanları, Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi Mustafa Kemal olarak hitap ettiğinde kendini daha rahat hissettiğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘Gazi Mustafa Kemal de bir, Atatürk de bir, ikisi de aynı şey demek’ dedi. Yıllarca her ağzımızı açtığımızda, her mesaj yayınladığımızda Atatürk yazdık mı yazmadık mı diye bize laf edenlerin hiç sesi çıkmadı. Artık sözde Atatürkçülük de yapmıyorlar. Biz Atatürk’ün bize hedef gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için 19 yıldır gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık ve bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. 2023 seçimlerinde inanıyorum ki benim Trakyalı hemşehrilerim de onların Atatürkçülüğünün sadece sözde Atatürkçülük olduğunu, bugünkü CHP’nin Atatürk’ün kurduğu CHP ile, Atatürk’ün partisi CHP ile hiçbir ilgisinin olmadığını göreceklerdir” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU