Çerkezköy için 130 milyonluk proje

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Çerkezköy'e gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak gazetemizi ziyaret etti.  Çerkezköy'de hayata geçirecekleri projelerle ilgi

GÜNDEM 25.09.2020 18:55:00 0
Çerkezköy için 130 milyonluk proje

31 Mart 2019 seçimlerinin ardından 18 ay geçtiğini söyleyen Albayrak “Tam 18 ay bitti. Özellikle 2020’de 8-9 ay en yoğun iş yapacağımız dönemdi. Ama bu 8-9 ay yerel yönetimler açısından çok verimli olamadı. Ama 2021, 2022 ve 2023’te bizim mutlaka hem bu 2020’deki açığı kapatmamız lazım hem de daha yoğun çalışmamız lazım” dedi. Her gittiği ilçede gruplar halinde muhtarlarla toplantılar yaptığını kaydeden Albayrak “Bu toplantılar bittikten sonra muhtarlar çalıştayı yapacağız. Bunların hepsi Aralık ayında bitecek.  Bugün Çerkezköy’e geldik. 12 mahalle muhtarımızla 6’şarlı gruplar halinde toplantı yaptık. Hangi ilçeye gidersem oradaki TESKİ Müdüründen ve Fen İşleri Müdürlüğümüzden brifing alıyorum. Çerkezköy’de de brifing aldık” dedi.

“BAĞLIK KÖPRÜSÜ’NÜ 2021 YATIRIM PROGRAMINA ALDIK”

2021 yılı programı hazırlama çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Albayrak “Önemli projeler var. Sayın başkanım 2021’nin sonuna kadar Atatürk ve Öztrak Caddesi’ni bitireceğim dediyse bu bitecek. 2021 yatırım programına Bağlık Köprüsü’nü aldık. İhale edeceğiz. 2022’nin sonuna kadar yada 2023’ün ilk 2 ayında Bağlık Köprüsü’nü açacağız. 25-26 milyon liralık bir yatırım. Tepe Emlak Konutları-İstanbul Bağlantı yolu projesini de programa aldık” dedi.

“25 YILLIK BİLMECE ÇÖZÜLECEK”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da bu işin esas sahibinin ve yapması gereken kurumun Karayolları olduğunu belirterek “Bu mesele 20-25 yıllık mesele. Karayollarının yapmadığı bir işi Büyükşehir Belediyesi üstlenerek yapıyor. Karayollarının bütçesinde o yatırım devede kulak. Bu proje ile 25 yıllık bilmece çözülecek” dedi. 

“TEKİRDAĞ YILLARDIR İHMAL EDİLMİŞ BİR YER”

Göreve geldikleri 2014’ten bu yana 6 buçuk yılın geçtiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Yaptığımız yatırımlara rağmen bunun 3-4 katı daha yatırıma ihtiyaç var. Bu da ortaya şunu koyuyor, Tekirdağ uzun yıllar ihmal edilmiş ve geri bırakılmış bir yer” dedi.

BORULARIN YARISI ASBEST BORU

Çerkezköy’ün 11 ilçe içerisinde içme suyu hatları en kötü ilçe olduğunu söyleyen Albayrak “Yaklaşık 130 milyon TL’lik bir proje hazırladık. İller Bankası bunu onayladı. Bu parayı çıkartabilirsek Çerkezköy’e en büyük hizmetlerden birini yapmış oluruz. Halen şuanda Çerkezköy’deki boruların yüzde 50’si asbest boru. Çerkezköy’de bu iş yapabilirsek dört dörtlük bir iş yapmış olacağız.. İçme suyu projesi kapsamında 30 bin metreküp su deposu yapacağız. Besleme bölgesine de 7 bin 500 metreküplük su deposu yapacağız” dedi.

FEVZİPAŞA MAHALLESİ’NDE YAĞMUR SUYU ŞEBEKESİ YAPILACAK

Çerkezköy Fevzipaşa Mahallesi Yağmursuyu Şebekesi İnşaatı’nın da bugün ihalesinin olduğunu söyleyen Albayrak, “Bu sene 2 defa BSH kavşağı sular altında kaldı. Bu yatırımla bu yatırımla BSH Kavşağının oradan Pınarça Deresi’ne bir yağmur suyu hattı yapılacak” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da Cumhuriyet Mahallesi’nde TESKİ tarafından yapılan kanalizasyon projesi ile ilgili bilgi vererek, “Yıllardır kanalizasyon ormanın içinden geçen dereye deşarj ediliyordu. Bugün itibariyle hat döndü ve kanalizasyon kanalla arıtma tesisine taşınacak. Böylelikle mahalle sakinleri de pis kokudan kurtulmuş olacak” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU