Uluslararası Doğu Akdeniz Konferansı düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası Doğu Akdeniz Konferansı'nda Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hakkaniyet ve iş birliği vizyonu ile b

GÜNDEM 25.09.2020 18:50:00 0
Uluslararası Doğu Akdeniz Konferansı düzenlendi

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin’in de katıldığı video konferansın açılış konuşmasını İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun yaptı. Moderatörlüğünü gazeteci Meryem İlayda Atlas’ın üstlnediği "Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin Hakkaniyet ve İş Birliği Vizyonu" başlıklı ilk oturumunda, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar ile Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi Prof. Dr. Çağrı Erhan konuştu. 

2 OTURUMDA YAPILDI

Konferansın moderatörlüğünü SETA Washington DC Araştırma Koordinatörü Kılıç Buğra Kanat’ın yaptığı "Doğu Akdeniz'de Hakkaniyetli Bir İş Birliğinin Uluslararası Sisteme Yansımaları" konulu ikinci oturumda da Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet, Hudson Institute Kıdemli Araştırmacısı Mike Doran, Jamestown Foundation Başkanı Glen Howard ve Sunny Maritime College Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mark Meirowitz konuşma yaptı.

Haber / Yener AKBABA