Bilgisayar odaları eğitim merkezine dönüştürüldü

Çerkezköy'de mahalle evlerindeki bilgisayar odalarının eğitim merkezine dönüştürüldüğünü belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Çocuklarımızın uzaktan eğitimden

GÜNDEM 24.09.2020 18:07:00 0
Bilgisayar odaları eğitim merkezine dönüştürüldü

Çerkezköy Belediyesi tarafından pandemi nedeniyle uzaktan eğitim gören ancak evlerinde bilgisayar, tablet ve internet bağlantısı bulunmayan öğrencilere destek vermek için Mahalle Evlerindeki bilgisayar odaları eğitim merkezine dönüştürüldü.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, belediye olarak erişim imkanı kısıtlı olan çocukların her zaman yanında olacaklarını ifade etti. Pandemi nedeniyle çocukların büyük bir bölümünün uzaktan eğitim modeliyle evden ders gördüğünü söyleyen Akay, “Evlerinde bilgisayar veya tablet olmayan, internet bağlantısı bulunmayan çocuklarımız için internet üzerinden eğitimi güçlendirme ihtiyacı doğdu. Çocuklarımıza eğitimde fırsat eşitliği yaratmak adına belediyemize ait mahalle evlerindeki bilgisayar odalarını Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) erişim noktası olarak düzenliyoruz. Çocuklarımızın uzaktan eğitimden mahrum kalmaması adına mahalle evlerimizi uzaktan eğitim noktası haline getirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“ÇOCUKLAR İÇİN KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Uzaktan eğitime erişim imkanı kısıtlı olan çocuklar için kapıları sonuna kadar açtıklarını söyleyen Akay, yönetim anlayışının her alanında olduğu gibi eğitimde de fırsat eşitliğini sağlamak adına tüm imkanları çocuklar için kullanmaya devam edeceklerini söyledi.

Haber / Şaban KARDEŞ