11 ilçede larva mücadelesi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 11 ilçede larva mücadelesini sürdürüyor. Çalışmaların ekim ayında tamamlanacağını belirten yetkililer, kış aylarında ise kışlak mücadelesi çalıÅ

GÜNDEM 24.09.2020 18:03:00 0
11 ilçede larva mücadelesi

11 ilçede larva mücadelesini sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Mart ayından bu yana 11 ilçede eş zamanlı olarak toplam 4 bin 707 adet larva jit alanında larvasit uygulaması yaptı.

 

BATAKLIKLARDA ÜREMELERİNİN ÖNÜNE GEÇİLDİ

 

Ekolojik dengeyi koruma bilinci ile gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında halk ve çevre sağlığı açısından tehdit oluşturan ve vektör (hastalık taşıyıcı) potansiyelleri yüksek olan sivrisinek gibi haşerelerin göl, gölet, dere, su birikintisi ve bataklıklarda üremesinin önüne geçildiğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, öncelikli konularının vatandaşların sağlığı ve huzuru olduğunu söyledi.

 

KIŞLAKLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

 

Çalışmaları her alanda titizlikle yürüttüklerini söyleyen Albayrak, larva mücadelesi çalışmalarını Ekim ayında sonlandırarak kışlak ile mücadele çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU