Kaldırım işgallerine izin yok

Lüleburgaz Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaldırım ve yol üstlerini duba, reklam panoları ve yelken diye tabir edilen flamalarla işgal edilen işletmelere müdahale etti.

GÜNDEM 24.09.2020 17:51:00 0
Kaldırım işgallerine izin yok

Kentin çeşitli bölgelerinde denetim gerçekleştiren ekiplerin Lüleburgaz Belediyesi İlan Reklam Tabela Tente Yönetmeliği’ne aykırı olan söz konusu materyallere el koyduğunu, işletmelere de Kabahatler Kanunu kapsamında işlem yapıldığını belirten yetkililer “Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, vatandaştan gelen kaldırımların reklam panolarıyla, duba ve yelken diye tabir edilen flamalarla işgal edildiği şikayetleri üzerine harekete geçti. Gün boyu süren denetimde zabıta ekiplerimiz kurallara uymayan işletmelere Kabahatler Kanunu çerçevesinde cezai işlem uyguladı” dedi.

TEK TEK TOPLANDILAR

Ekiplerin özellikle İstanbul Caddesi, E-5 ve İstasyon Caddesi’nde görme engelli yürüyüş yolu ve kaldırımları işgal eden işletmeleri tek tek tespit ettiğini belirten yetkililer, vatandaşın kullanım alanı olan kaldırım ve yol üzerine konulan duba, flama ve reklam panolarının tek tek toplandığını dile getirdi.

Haber / Ruşa ELMA