3 yeni suyu kuyusu açılıyor

Lüleburgaz Belediyesi tarafından kente 3 yeni su kuyusu ile 1 adet su deposu kazandırılacağını belirten Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, "Özellikle Atatürk, Güneş, Barış ve Yıldız

GÜNDEM 23.09.2020 20:28:00 0
3 yeni suyu kuyusu açılıyor

İçme suyu kullanım oranının geçen yıla göre yüzde 20 arttığını belirten Gerenli “Bunun yanında kentimizin içme suyu şebekesinde bölgesel problemler nedeniyle bazı kesimlerimizde su kesintileri yaşanmaktadır. Öte yandan kuyularımızın yoğun olduğu bölgelerde TREDAŞ’ın yaptığı bakım çalışmaları nedeniyle zaman zaman kuyularımıza enerji verilememiş, kuyularımıza jeneratör takviyesi yapılarak enerji verilmeye çalışılmıştır. Söz konusu durumdan kaynaklı sorunları çözüme kavuşturmak için bir taraftan içme suyu şebekemizde gerekli iyileştirme ve yenileme çalışmaları devam ederken diğer yandan artan su ihtiyacını karşılamak amacıyla 3 adet içme suyu kuyusu ve bir adet depo yapımı çalışmalarına başladık” dedi.

 

SU DEPOSU DA HİZMETE GİRECEK

 

Yeni yapılacak 3 kuyu ile birlikte ilçedeki kuyu sayısının 26’ya çıkacağını belirten Gerenli, “Bunun yanı sıra bir adet yeni su depomuz da hizmete girecek. Böylece su deposu sayımız da 5’ten 6’ya yükselmiş olacak. Su kuyularımızı ve su depomuzu en kısa sürede faaliyete geçireceğiz” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ