Kapaklı ve Saray'ın içme suyu sorunu çözülüyor

Tekirdağ-Saray Ayvacık Göleti İsale Hattı ve Arıtma Tesisi Projesi'nde çalışmaların başladığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, proje ile Tekirdağ Saray ilçesi, Ayva

GÜNDEM 21.09.2020 18:42:00 0
Kapaklı ve Saray

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

SU BASKISI YAŞAYAN ÜLKELER ARASINDA

Kişi başına kullanılabilir su potansiyeline bakıldığında, Türkiye’nin su baskısı yaşayan ülkeler arasında yer aldığını belirten yetkililer, suyun tasarruflu ve optimum bir şekilde kullanılmasının önemine dikkat çekti. Yetkililer, depolamalı tesisler yapılması suretiyle su kaynakları potansiyelinin değerlendirilerek çok maksatlı bir şekilde kullanılmasına yönelik çalışmalar yürütüldüğünü dile getirdi.

 

TESİS İNŞAATI BAŞLADI

 

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, çalışmalar kapsamında Tekirdağ-Saray Ayvacık Göleti İsale Hattı ve Arıtma Tesisi Projesinde çalışmaların başladığını ifade etti. Proje ile Tekirdağ Saray İlçesi, Ayvacık Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Ayvacık Göleti’nin rezervuarından alınan ham suyun arıtılmak suretiyle, Saray ve Kapaklı’nın içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanmasının sağlanacağını dile getiren Yıldız, “Proje Kapsamında da 25.500 m3/gün kapasiteli konvansiyonel tipinde ve tek kademeli İçmesuyu Arıtma Tesisi ile 27.500 metre İsale Hattı, 65 adet Sanat Yapısı, 5000 m3 ve 1500 m3 kapasiteli 2 adet Depo, 3 adet Terfi Merkezi, SCADA Otomasyon Sistemi, Enerji Nakil Hattı inşa edilecek” dedi. İş kapsamında 8.750 metre HDPE boru temini yapılarak, hendek kazıları, boru alın kaynaklama ve boru döşeme imalatlarının devam ettiğini kaydeden Yıldız, bu projelerin yapılmasında desteklerinden dolayı Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU