AK Parti'de Biyik yeniden başkan

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı'nın 3'üncü Olağan Kongresi Pazar günü yapılırken, 8 Temmuz'da genel merkez tarafından AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığına atanan Rece

SİYASET 21.09.2020 18:18:00 0
AK Parti

AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın 3.Olağan Kongresi Pazar günü saat 13.00’da ÇOSB Kapaklı Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.

 

“TRAKYA’NIN PARLAYAN YILDIZI YAPACAĞIZ”

 

Kongre divan heyetinin oluşturulması ile başlarken, Divan Başkanlığına Ali Sevinç, Divan başkan yardımcılığına Bayram Başelma ve katip üyeliklere de Zeki Çalışkan, Şükriye Gökmen ve Canan Köstekçi seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol konuşmaları ile devam etti. Kongrede konuşan İlçe Başkanı Recep Biyik, bunun bir bayrak yarışı olduğunu ifade ederek “Devraldığımız bu bayrağı yeni görev alacak arkadaşlarımızla birlikte en yükseğe çıkarmak için mücadele edeceğiz. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 2023-2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz” dedi. Kapaklı’nın büyümesi, güçlenmesi, her alanda gelişmiş bir ilçe olması için üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirerek gece gündüz çalışacaklarını söyleyen Biyik “Belediye başkanımız Mustafa Çetin ile birlikte Kapaklı’ya hak ettiği yatırımların getirilmesi için İl başkanımızın önderliğinde, TBMM Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamızın desteği ve milletvekillerimizin gayretleriyle Kapaklı’yı Trakya’nın parlayan yıldızı yapmak için canla başla çalışacağız” dedi.

 

“KAPAKLI AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ İLE TANIŞTI”

 

Kongrede konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de “İlçemizin hak ettiği hizmeti alması için canla başla hep beraber çalışmamız neticesinde Kapaklı ilk defa AK Parti belediyeciliği ile tanıştı. Bizler Kapaklı’nın ihtiyaçlarını ve eksiklerini hızla tespit ettik ve Tekirdağ’ın evladı Meclis Başkanımız Sayın Mustafa Şentop’un rehberliği, telkinleri ve desteği, sayın vekillerimizin duyarlılığı, hassasiyeti ve teşkilatımızın gayreti neticesinde altyapı, sağlık, eğitim, spor, sanayi ve çevre konularındaki birçok yatırımı ilçemize kazandırmak üzereyiz. Kapaklımızı özlemini duyduğu hizmetlerle markalaştırmak, AK Partimizin adıyla özdeşleşen çalışma, üretme ve kalkınmayı her mahalleye, her sokağa götürmek için herkese önemli görevler düşüyor. Partimiz için fedakarca taş üstüne taş koyan, yeni projeler, yeni çözümler sunan, sadece bugünü değil yarını kurtaran, bize oy versin vermesin her vatandaşımıza karşı kendini sorumlu hisseden herkesten Allah razı olsun” dedi.

 

“7/24 ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Çetin “Cumhurbaşkanımız ve liderimiz sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan feyz, güç ve ilham alarak, bu makamların hizmet, çözüm ve halkın makamı olduğunu asla aklımızdan çıkarmayacağız. Mazeret üretmeden işimizi layıkıyla ve hakkıyla yerine getirmenin gayretinde olacağız. Vatandaşlarımızın bize olan güvenine halel getirmeden, bizlere sevgisini, desteğini boşa çıkarmadan, hayır dualarını alarak 7/24 çalışmaya devam edeceğiz. Biz yakamızda rozet taşımanın ötesinde ülkesine gönülden bağlı, milletine gönülden sevdalı bir partiyiz. Bizler ne kadar birbirine güvenir, birbiriyle güçlenirse bugün dünden, yarın da bugünden daha güzel olur. Birlikte güçlüyüz, birlikte mutluyuz. Çünkü bizler gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünüyor, şehrimizin, ülkemizin kalkınma için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“BUNLARI YAPTIĞI İÇİN 18 YILDIR İKTİDARDA”

 

Kongrede konuşan Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan da AK Parti’nin hem demokrasinin üzerindeki vesayetleri kaldırdığını, hem de yaptığı reformlarla Türkiye’nin yasaklar ülkesi olmaktan çıkarılmasına hizmet verdiğini belirterek “Bunları yaptığı için 18 yıldır iktidarda. AK Parti sadece reformlar yaptığı için ayakta kalmadı elbette ki. Ekonomiyi büyüttü. Darbelerin karşısında dik durdu. 27 Nisan e-muhtırası verildiği gece ‘Türkiye’nin geleceğinde ya biz olacağız, ya onlar’ diye değerlendirmeler yapılmıştı. 15 Temmuz’da ise sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin darbeler konusundaki makus talihini yendi. AK Partimiz bugün Boğaz Köprüleri yapan, denizin altından yol geçiren, insansız hava araçları ile savunma sanayisinde yeni bir dönem açan, Ayasofya’nın zincirlerini kıran bir iktidar oldu. Partimiz ve davamız yine yepyeni söylemler ve vizyon ile geleceğe yepyeni bir ufukla sahip olacak ve ülkemizi, insanımızı sahiplenecek güveni başta teşkilatlarımız olmak üzere tüm milletimize verecektir” dedi.

 

“BAŞARININ GERÇEK HİKAYESİ SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMAKTIR”

 

AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca da “Kişiler gelir geçer ama sessiz kahramanlar vardır. Edirne’de Keşan, Tekirdağ’da Kapaklı, Hayrabolu, Süleymanpaşa alındıysa, bugüne kadar hizmet veren isimsiz kahramanlarla birlikte onlara yol arkadaşlığı yapan il başkanlarımız, yönetimleri, kadın ve gençlik kolları, meclis üyeleri, sandık görevlilerimiz, tüm üyelerimiz sayesindedir. Başarının gerçek hikayesi sürdürülebilir olmaktır. Bu başarıyı devam ettirir, bu ilçelere yeni ilçeler katmayı başarabilirsek işte başarıdaki sürdürülebilirlik budur” dedi.

 

“BU ÜLKEYE HİÇ KİMSE DİZ ÇÖKTÜREMEYECEK”

 

Kongrede son konuşmayı MKYK Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel yaptı. Bu vatanın şehitlerimiz ve gazilerimizin emaneti olduğunu söyleyen Yel “Bunun değerini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Ve Allah’a şükürler olsun ki 3 Kasım 2002’den bu yana ‘surda bir delik açtık mukaddes mi mukaddes, ey kahpe rüzgar nereden esersen es’ diyen bir Cumhurbaşkanımızla beraber mukaddes davamızın hedeflerini büyüttük ve 2023’e, 2053’e ve 2071’e hep beraber adım adım ilerlemeye devam ediyoruz. 3 Kasım 2002 tarihinden bu yana bu milletin içinden çıkmış bu milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’la beraber yürümek bizim için bir onur, gururdur. O yüzden bu partiden olduğum için rabbime şükrediyorum. Sizin gibi dava arkadaşlarımla olduğum için yatıp kalkıp dua ediyorum. Bu millet yalnız değil, bu dünyadaki mazlumlar yalnız değil. İnanmış, davasına gönül vermiş arkadaşlarımız sayesinde evelallah bu ülkeyi hiç kimse diz çöktüremeyecektir” dedi.

 

“HER YERDE BELEDİYENİN HİZMETİNİ GÖRÜYORUZ”

 

31 Mart 2019 seçimlerinde Cumhur İttifakı adayı olan Mustafa Çetin’in yüzde 54’lük başarısının asla unutulmaması gerektiğini kaydeden Yel “Görüyoruz ki 31 Mart’tan bu yana Kapaklı’da büyük bir değişim var. Kapaklı’nın tüm sokakları şantiyeye dönmüş durumda. Gittiğimiz her yerde belediyenin hizmetini görüyoruz. Bizler de Kapaklı’ya hak ettiği değeri verebilmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam ediyoruz. Kapaklı Devlet Hastanesi’nin protokolünü tamamladık. İnşallah en yakın zamanda temelini atacağız. 2022 yılında inşallah Kapaklı’ya 100 yataklı pırıl pırıl bir hastane yapacağız. Ben şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Yıldızkent Kavşağını da 2021 yılı yatırım programına aldırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Konuşmaların ardından faaliyet raporu ve mali raporlar görüşülerek ibra edildi.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından seçimlere geçildi. 8 Temmuz’da genel merkez tarafından AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığına atanan Recep Biyik’in tek listesi ile gidilen seçimde delegenin oyunu alan Recep Biyik yeniden ilçe başkanı oldu. Biyik başkanlığındaki yönetimde Gökhan Türken, Barış Özek, Emre İldiz, Recai Türk, Mecit Çoğal, Çiğdem İlhan, Sevgi Aksoy, Nafiye Yenier, Yusuf Bulut, Dilek Karışan, Muammer Elbaşı, Fatih Kaleli, İlker Çetintaş, Oğuz Demirel, Latife Canlı, Turgut Oğuz, Ferdi Ertekin, Derya Akın, Fikri Özbay, Mahmut Dağlı, Mahir Aras, Mehmet Özdemir,  Kemal Aldemir, Ayşe Arı, Özkan Karalar, Yunus Kızıl, Ahmet Selim Seymen, Yurdagül Çavdar, Emine İstek yer aldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU