İlçe Başkanlığına Dilsiz seçildi

Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlığında kurulan Gelecek Partisi, Kapaklı 1'inci Olağan Kongresi'ni yaptı. Ercan Dilsiz ilçe başkanlığına seçilirken, Dilsiz başkanlÄ?

SİYASET 21.09.2020 18:03:00 0
İlçe Başkanlığına Dilsiz seçildi

Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Gelecek Partisi’nin Kapaklı’da 1. Olağan Kongresi yapıldı. Önceki gün düzenlenen kongre divan heyetinin oluşturulması ile başladı.

 

“HUZUR VE GÜVEN İKLİMİ OLUŞTURACAĞIZ”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı “Bugün Trakya’nın bereketli topraklarında, Tekirdağ’ın incisi Kapaklı için bir araya geldik. Onlarca parti varken niçin Gelecek Partisi? Biz inanıyoruz ve güveniyoruz ki korku ve baskıyı kırıp, huzur ve güven iklimi oluşturacağız. İnanıyor ve umut ediyoruz ki eş, dost, akraba kayırmacılığını kaldırıp tüm işleri ehliyet ve liyakat sahiplerine vereceğiz” dedi.

 

“SİYASET RANTTAN ÇIKIP HİZMETE DÖNÜŞECEK”

 

Kutuplaştıran, ötekileştiren siyaset anlayışını yıkıp, herkesi ve her kesimi dinleyen siyaseti ortaya koyacaklarını dile getiren Nişancı “İnanıyor ve güveniyoruz ki bu yolda siz kıymetli Kapaklılılar bizleri yalnız bırakmayacaksınız. Gelecek Partisi ile siyaset, ranttan çıkıp hizmete dönüşecek” dedi.

 

“KUTUPLAŞTIRILMIŞ BİR TOPLUM HALİNE GELDİK”

 

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Teşkilat Başkan Yardımcısı Ahmet Akçay da partinin kurulmasında, büyümesinde bir nefer olduklarını ifade etti. Hep beraber bir yola çıktıklarını, bu yolda ellerinden geleni yapmaya gayret edeceklerini kaydeden Akçay, “Bildiğiniz gibi iktidar partisi tarafından kutuplaştırılmış bir toplum haline geldik. İki kutup arasında insanları sıkıştırıp başka alternatif bırakmayan bir yapı oluşturuldu. Bu sıkışmış, kilitlenmiş siyaseti kırmak adına Gelecek Partisi’ni kurduk. 2002’de kurulduklarında yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar dedikleri o 3 maddeye bugün maalesef ki kendileri düştü. Her gün onlarca olayına şahit oluyoruz” dedi.

 

“DİP DALGA GELİYOR”

 

İktidar baskısı altında yaşadıkları birçok sıkıntının olduğunu kaydeden Akçay “Bizimle birlikte yol yürüyen arkadaşlarımız maalesef işiyle, aşıyla tehdit edilip vazgeçirilmeye çalışılıyor. Siyasetin bu kadar seviyesinin düşürüldüğü başka bir dönem olmamıştır. Gelecek Partisi olarak yasaksız ve özgür bir toplum inşaa edeceğiz. Bu 18 senelik iktidarın vermiş olduğu pervasızca tutumlar, milletimizin vicdanına zarar veriyor. Bu baskıdan dolayı insanlarımız ses çıkaramıyor ama şunu biliyoruz ki bir dip dalga geliyor. Seçim sandığına gelindiğinde milletimiz gereğini yerine getirecek” dedi.

 

“İLK SEÇİMDE HÜKÜMET DEĞİŞECEK”

 

Samimi ortamlarda bile insanların istediklerini söylemekten çekinir hale geldiğini, telefonlarda bile rahat konuşamadığını dile getiren Akçay, ekonominin durumuna da değinerek “Ümit ediyoruz ki bu kilitlenme durumundan bu ülkeyi çıkaracağız. Genel Başkanımızın yapmaya çalıştıkları ve neden bu hale geldiğimiz de ortada. Biz bir umut olarak milletimizin karşısına çıktık. İnsanımıza da derdimizi anlattığımızda buna itibar ediyor. İlk seçimde mevcut hükümetin değişeceğine emin olabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

 

İLÇE BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

 

Faaliyet raporunun okunarak ibra edilmesinin ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile aday olan Ercan Dilsiz, Gelecek Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığı görevine seçilirken, Dilsiz başkanlığındaki yönetimde Ali Varsak, Cevdet Ilgaz, Ersin Özdemir, Emircan Yörük, Sercan Erdil, Cemil Güler, Tuncer Demir, Fatih Sulu, Şeref Öztürk, Murat Taştan yer aldı. Seçimlerin ardından teşekkür konuşması yapan Ercan Dilsiz, en yakın zamanda Kapaklı’yı daha güzel yerlere getireceklerini belirtti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU