Kanalizasyon, arıtma tesisine deşarj edilecek

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü İbrahim İçöz ve TESKİ Genel Müdür Yardımcısı Fatih Başaran ile birlikte Cumhuriyet Mahallesi'nde devam eden altyapı çalışmalarÄ

GÜNDEM 21.09.2020 17:43:00 0
Kanalizasyon, arıtma tesisine deşarj edilecek

Bu çalışma sayesinde Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinin pis kokudan kurtulacağını dile getiren Akay, “Cumhuriyet Mahallemizde atık sular yıllardır orman bölgesi içinden geçen dereye deşarj ediliyordu. Bu durum Cumhuriyet Mahallemizin en büyük sorunlarından biriydi. Geçtiğimiz dönem Büyükşehir Belediyemiz ve TESKİ ile Cumhuriyet Mahallesi kanalizasyonlarının toplanarak kolektör hattı ile Kızılpınar Mahallesi Terfi Merkezi’nden Atık Su Arıtma Tesisine deşarjı konusunda gerekli çalışmalarımızı tamamladık” dedi.

 

TEMİZ İÇME SUYU İLE BULUŞACAKLAR

 

Başkan Akay, kanalizasyon çalışmalarının yanı sıra Cumhuriyet Mahallesi’nde içme suyu hattı yenileme çalışmalarının da sürdüğünü ifade etti. Projenin tamamlanması sonrasında Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinin yenilenen içme suyu hattı sayesinde temiz içme suyu ile buluşacağını dile getiren Akay, çalışmaların Çerkezköy’e ve vatandaşlara hayırlı olmasını temenni ederken, yatırımlardan dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz'e de teşekkür etti.

 

Haber / Yener AKBABA