Başkandan esnafa 'Ahilik Haftası' ziyareti

Ahilik Haftası dolayısıyla esnafı ziyaret eden Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, "Gelenek ve kültürümüzün devam etmesi, yaşatılması için esnaf ve sanatkarlarımıza önemli gör

GÜNDEM 20.09.2020 16:44:00 0
Başkandan esnafa

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu Ahilik Haftası dolayısı ile esnaf ziyaretlerinde bulundu. Ziyaretleri sırasında esnafa hayırlı işler dileyerek Ahilik Haftası ile ilgili bilgilendirme broşürleri dağıttı.

 

“AHİLİK MİLLİ BİR KÜLTÜRDÜR”

 

Gelenek ve kültürümüzün devam etmesi için esnafa ve sanatkarlarımıza önemli görevler düştüğünü belirten Mustafa Helvacıoğlu “Ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün meziyetlerin birleştiği bir sosyal yapıdır. Ahilik, aynı toplumda bulunan insanları birbirine yaklaştıran, kaynaştıran ve dayanışmayı sağlayan milli bir kültürdür. Bundan dolayıdır ki, bu muhteşem gelenek ve kültürümüzün devam etmesi, yaşatılması için her vatandaşımıza, özellikle de esnaf ve sanatkarlarımıza önemli görevler düşmektedir” dedi. Mustafa Helvacıoğlu, koronavirüs nedeniyle zorlu bir süreçten geçtiğimiz bugünlerde, esnafın işine daha sıkı sarılmasının, hem kendi sağlığı hem vatandaşların sağlığı için çok önemli olduğunu vurguladı.

 

Haber / Ruşa ELMA