Başkan Gerenli, vatandaşları bisiklete binmeye davet etti

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 22 Eylül'de Avrupa ile eş zamanlı olarak uygulanacak olan "Otomobilsiz Kent Günü'nde" tüm Lüleburgazlıla

GÜNDEM 17.09.2020 14:52:00 0
Başkan Gerenli, vatandaşları bisiklete binmeye davet etti

 

 

Avrupa’nın birçok kentinde karbon emisyonunu azaltarak çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde gerçekleştirilen 22 Eylül Otomobilsiz Kent Günü, Lüleburgaz’da da eş zamanlı olarak uygulanacak. 2002 yılından beri Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Otomobilsiz Kent Günü uygulamasına katılan Lüleburgaz’da o gün karbon salınımı en aza indirilerek farkındalık mesajı verilecek.

 

LÜLEBURGAZ’DA 2002 YILINDAN BERİ KUTLANIYOR

 

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, etkinliklerle ilgili yaptığı açıklamada, “Lüleburgaz’da 2002 yılından bu yana Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında etkinlikler yapılıyor. Avrupa’nın birçok kentinde olduğu gibi Lüleburgaz’da da 2002 yılından itibaren Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri planlanmakta ve hayata geçirilmektedir. Bu yıl tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi şartlarını da göz önünde bulundurarak organize ettiğimiz Avrupa Hareketlilik Haftası, 16 Eylül – 22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecektir” dedi. Bu hafta boyunca Lüleburgazlılar için çok sayıda önemli etkinliğin düzenleneceğini kaydeden Başkan Murat Gerenli, “Bu hafta boyunca sizler için hazırladığımız etkinlik programında birbirinden değerli uzmanlarımız belediyemizin sosyal medya hesapları aracılığı ile sizlerle olacak ve insan sağlığıyla ilgili önemli konuları sizlere aktaracak. Sağlıkla İç İçe Yaşam etkinlilerimiz kapsamında Step-Aerobik, tenis turnuvası ve Gençlik Parkı’nda sağlık koşusu gibi birbirinden önemli etkinliklerimiz gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.

 

BİSİKLET KULLANIMININ YAYGINLAŞTIRILMASI AMAÇLANIYOR

 

Başkan Gerenli, bisiklet kullanımının ulaşımda yaygınlaştırılmasının amaçlandığını belirterek, bu kapsamda Avrupa Hareketlilik Haftası doğrultusunda Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisi’nde ücretsiz bisiklet bakım ve onarım faaliyetlerinin yapılacağını kaydetti. Gerenli, “Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisi’nde ulaşımda yaygınlaştırılmasını amaçladığımız ve insan hareketliliği açısından son derece faydalı olan bisikletlerimizin bakım, onarım ve dezenfeksiyon işlemleri hafta boyunca tüm vatandaşlarımıza ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Hareketliliğin insan sağlığı açısından öneminin çok fazla olduğunu bir hekim olarak sizlere altını çizerek ifade etmek istiyorum. Ayrıca, ulaşımda bisiklet kullanımı hem insan sağlığı hem de çevreye olan duyarlılık açısından çok önemli. İnsan hareketliliği arttıkça, bisiklet kullanımımız yaygınlaştıkça çevreye olan zararımız bir o kadar azalmış olacaktır. Sağlıklı yaşam, temiz bir doğa, yaşanabilir bir çevre için yapabileceğimiz ilk şey harekete geçmek” şeklinde konuştu.

 

“HAREKETLİLİK ZAMANI”

 

Avrupa Hareketlilik Haftası’nın doruk noktasına ulaştığı günün ise 22 Eylül Otomobilsiz Kent Günü olduğunu hatırlatan Başkan Gerenli, “Haydi Lüleburgaz! 22 Eylül Otomobilsiz Kent Günü, farkındalığımızı gösterme zamanı.  22 Eylül Salı günü hep birlikte motorlu araçlara binmeyerek sıfır emisyona katkı sağlayalım. Yaşanabilir Lüleburgaz ve yaşanabilir dünya için hep birlikte yürüyelim, bisiklete binelim. Şimdi herkes için sıfır emisyonlu hareketlilik zamanı” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ