Vali Yıldırım: Ahiler, yardımsever ve ahlaklı olmalı 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Yılın Ahisi seçilen Halim Çağlayan, Yılın Kalfası seçilen İsmail Yılmaz, Yılın Çırağı seçilen Ozan Pol

GÜNDEM 14.09.2020 14:19:00 0
Vali Yıldırım: Ahiler, yardımsever ve ahlaklı olmalı 

 

“Ahilik Haftası” kutlamaları çerçevesinde Yılın Ahisi seçilen Halim Çağlayan, Yılın Kalfası seçilen İsmail Yılmaz, Yılın Çırağı seçilen Ozan Polat Kanbur ve Ticaret il Müdür V. Mehmet Furtına ile birlikte Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı makamında ziyaret ettiler.

 

 

“YARDIM SEVER OLMAK GEREKİR”

 

Yılın Ahisi seçilen Halim Çağlayan, Yılın Kalfası seçilen İsmail Yılmaz ve Yılın Çırağı seçilen Ozan Polat Kanbur’a plaketlerini takdim eden Vali Yıldırım, ahiliğin çok zor bir şey olduğunu vurguladı. Vali Yıldırım, “Ahilik teşkilatındaysan işin ehlisin, ustasısın demektir. Ama sadece ehil olmak yetmez, ahlaklı olman, yardım sever olman, işin arkasında durman gerekir. Yani ahilik çok zor bir şey. Zamanının o kadar güçlü bir sivil toplum kuruluşu ki; yanlışa meyil ettiğinde hemen pabucun dama atılırmış. Pabucu Dama Atılmak deyimi oradan gelir. İşini usulüne uygun yapmayan kişinin dükkanı kapatılır, herkes görsün diye pabucu dama atılırmış. O kişi de bir daha oralarda esnaflık yapamazmış” dedi. 

 

“BU AHLAKI EN İYİ ŞEKİLDE YAYMALIYIZ”

 

Vali Yıldırım, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Bu kadar güçlü bir sivil toplum kuruluşundan bahsediyoruz. Kuruluş bu denli güçlü olunca da, hiç kimse esnaftan şüphe etmiyor. Esnaf ne yapıyorsa, ne satıyorsa vatandaş güveniyor, çünkü bir standardı var.  Ahilik teşkilatına üye olan esnaf açısından vatandaş derki; bu esnaf beni kandırmaz eğer kandırırsa başına gelecekleri bilir. İyi ki varsınız Allah razı olsun. Bu ahlakı, bu güzelliği en iyi şekilde yaşamalı ve de esnafa en iyi şekilde yaymalıyız. Sizleri tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyoruz. İnanıyoruz ki sizler esnaflığı en güzel şekilde yapıyor ve başkalarına da örnek oluyorsunuz. Genç kalfa ve çırak kardeşlerim; sizlere verilen bu ünvanlar, çok önemli payelerdir. Bunu gururla taşıyın, ustalarınızı örnek alın, bundan 40 yıl sonra Yılın Ahisi kuşağını sizler kuşanacaksınız” diyerek tüm esnaf ve sanatkârların Ahilik Haftası’nı kutlayıp bereketli bir yıl diledi. 

 

“EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLUYORUM”

 

Yılın Ahisi Halim Çağlayan, Yılın Kalfası İsmail Yılmaz ve Yılın Çırağı Ozan Polat Kanbur; Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı da ziyaret ettiler. Albayrak, ziyaret ile ilgili, “Dürüstlük, dostluk, kardeşlik, cömertlik, paylaşma ve yardımlaşmayı esas alan esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere tüm halkımızın, Ahilik Haftası’nı en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ