Vali Yıldırım: Korkulacak vaka sayılarıyla karşı karşıya değiliz

İçişleri Bakanlığı'nın 81 il Valiliğine gönderdiği genelge kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ'da koronavirüs denetimi yapıldı. Denetim için sahaya inen Tekirdağ Valisi Aziz YÄ

GÜNDEM 10.09.2020 18:53:00 0
Vali Yıldırım: Korkulacak vaka sayılarıyla karşı karşıya değiliz

 

 

İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs tedbirleri kapsamında 'Sağlık için, hepimiz için' sloganıyla ülke genelinde başlattığı denetimler, tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak Tekirdağ’da da yapıldı.  Vali Yıldırım’a; Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, polis ve jandarma ekipleri eşlik etti.

 

 

“HİJYEN KONUSUNDA SIKI ŞEKİLDE DUYARLI OLALIM”

 

Denetimlerde esnafları ziyaret eden Vali Aziz Yıldırım; özellikle maske, mesafe ve hijyen konularında uyarılarda bulundu. Koronavirüs salgını ile mücadelede özellikle maske kullanımının çok önemli olduğunu belirten Vali Yıldırım, "Maskemizi takalım, gelen müşterileri de bu konuda uyaralım. Maske, mesafe, hijyen konusunda sıkı şekilde duyarlı olalım" ifadelerini kullandı.

 

“HER YERDE, HERKESİ DENETLEMEYE GAYRET GÖSTERİYORUZ”

 

81 ilde koronavirüs mücadelesinin etkin bir şekilde yürütüldüğünü belirten Vali Aziz Yıldırım, "81 ilde sahadayız. Koronavirüs için alınmış olan tedbirlerin uygulamalarını denetlemek üzere çıktık. Biz, her zaman sahadayız. Ama bugünün özelliği var, herkes aynı anda sahada. İlimizde 191 tane denetleme grubu var. Arkadaşlarımız 5'er, 6'şar kişilerden oluşuyorlar. Her yerde, herkesi denetlemeye gayret gösteriyoruz" ifadelerini kullandı. Tekirdağ'ın koronavirüs tedbirleri kapsamında örnek il olduğunu da sözlerine ekleyen Vali Yıldırım, "Şu anda korkacağımız bir rakamla bir vaka sayısı ile karşı karşıya değiliz Tekirdağ'da. Ama bunu muhafaza etmemiz lazım. Kötü örnek olmamamız lazım. Ben kurallara uyan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tedbirlere en katı şekliyle dikkat etmemiz lazım" dedi.

 

“RAHATLAMAK YOK, REHAVETE DÜŞMEK YOK”

 

Çorlu’daki denetimlerde de Kaymakam Cafer Sarılı, Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt sahaya indi. Esentepe Mahallesi Emlak Konutları bölgesinde yapılan denetimlerde, hijyen, maske kullanımı, işaretleme ve diğer kurallara uyulup uyulmadığı kontrol edildi. Kurallara uyan vatandaş ve esnaflara teşekkür eden Kaymakam Cafer Sarılı, eksiklerini gördüğü işletmelere de uyarılarda bulundu. Koronavirüs bilgilendirme afişlerinin bulunmadığı iş yerlerine ise afişler verilerek, asılması sağlandı. Özellikle gıda işletmelerine, hazırlanan broşürleri teslim eden Kaymakam Sarılı, “10 kurala kesinlikle uyulması gerekiyor. Salgın hastalıkta vaka sayılarındaki azalmada Tekirdağ ili, Türkiye'de ikinci durumda. Bu noktada bu, bizlerin bir başarısı, yani Tekirdağ ili ve ilçelerinin bir başarısı. Çorlu'da, neredeyse yüzde 100'e yakın bir kurallara uyma durumu söz konusu. Tabi bu, bizlerin sürekli sahada olmamızdan da kaynaklanıyor. Ama, gevşemek yok, rahatlamak yok, rehavete düşmek yok. Bu noktada bunu başaracaksak hep beraber başaracağız" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yener AKBABA