Konservatuvar Giriş Sınavları, açık havada yapıldı 

Süleymanpaşa'da uzun yıllardır faaliyet gösteren Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı'nın 2020-2021 eğitim-öğretim yılı giriş sınavlarını açık havada yapıldı. 

GÜNDEM 9.09.2020 15:59:00 0
Konservatuvar Giriş Sınavları, açık havada yapıldı 

200’den fazla adayın ön kayıt yaptırdığı Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı, 5-6 Eylül tarihlerinde ön kabul sınavını konservatuvar bahçesinde açık havada yaptı. Adaylar başvurdukları alanla ilgili olarak yetenek testine tabi tutularak tek tek değerlendirmeye alındı. 

 

19 EYLÜL’DE DERS ZİLİ ÇALACAK 

 

Yetkililer, yaptıkları açıklamada, “Sadece gençlerin değil, yaş sınırı olmaksızın herkesin eğitim alabildiği konservatuvara yetişkinler de ilgi gösterdi. Sınav sonuçları en kısa sürede Süleymanpaşa Belediyesi resmi internet sitesi olan www.suleymanpasa.bel.tr adresinde yayınlanacak. Ön kabul sınavını geçen adaylar 12-13 Eylül tarihlerinde kesin kabul sınavına tabi tutulacak. Kesin kabul sınavını da başarıyla geçen adaylar, 14-18 Eylül tarihleri arasında kesin kayıt yaptırabilecek. 19 Eylül Cumartesi günü ise ilk ders zili ile birlikte 2020-2021 eğitim-öğretim yılı başlamış olacak” dedi. 

 

SINIFLAR 10 KİŞİ İLE SINIRLANDIRILACAK 

 

Yeni dönemde öğrencilerin sağlıklı ve hijyenik bir ortamda eğitim alabilmeleri için küresel salgın tedbirleri kapsamında her türlü önlemin alındığı, seyreltilmiş eğitim modelinin uygulanacağını da kaydeden yetkililer, “Tedbirler kapsamında, derslikler ders günleri günde iki kez dezenfekte edilecek. Sınıflar 10 kişi ile sınırlandırılacak. Öğretim görevlileri ve öğrenciler maske ve siperlikle derslere katılacak. Sınıflarda dezenfektan bulundurulacak” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE