Vize doğal gaza kavuşuyor

Vize'de doğal gaz altyapı çalışmaları başladı. İlk şebeke döşeme çalışmasının Evren Mahallesi'nden başladığını kaydeden Belediye Başkanı Ercan Özalp, "Evren ma

GÜNDEM 4.09.2020 17:52:00 0
Vize doğal gaza kavuşuyor

Çalışmanın etap etap ilerleyeceğini belirten Belediye Başkanı Özalp, “Göreve geldikten sonra 2019 yılının Eylül ayında gaz dağıtımını ilçemizde gerçekleştirecek özel bir firma olan GAZDAŞ Şirketi (Trakya Bölgesi Doğalgaz Dağıtım) ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda imzaladığımız protokol ile 2019 Aralık ayında basınç istasyonlarının yerlerini belirleyip ilk adımı atmıştık. GAZDAŞ (Trakya Doğalgaz Dağıtım) özel bir firmadır. Bir özel firma olan GAZDAŞ ile Belediyemiz arasında imzalanan protokole uygun olarak doğal gaz yatırımı ilçemizde başlamıştır. Bir devlet yatırımı değildir” dedi. 

 

“ABONE BAĞLANTI KUTULARI KONULACAK”

 

Başkan Özalp, “Şimdi de Evren mahallemizde doğal gaz kazı çalışmaları başlamış bulunmaktadır. Doğal gaz hattının döşenmesinin ardından hemen abone bağlantıları yapılarak vatandaşlarımız abone olabileceklerdir. GAZDAŞ şirketinden almış olduğumuz bilgiler neticesinde bu yıl büyük bir ihtimalle Evren Mahallesi’ne doğal gaz verilecektir. Tamamlanacak olan çalışmaların sonunda vatandaşlarımızın evlerinin önüne abone bağlantı kutuları konulacak ve kullanıma başlayacaklardır. Hemen ardından da belediyemiz tarafından üst yapı çalışmaları olan yol, kaldırım, çevre düzenlemesi gerçekleştirilecektir” dedi. 

 

“İLÇEMİZ DAHA MODERN BİR GÖRÜNTÜYE KAVUŞACAK”

 

Önümüzdeki 2021 yılı içerisinde aynı çalışmalar Devlet Mahallesi’nde devam edecektir. Şebeke çalışmaları hızla devam edecek ve tamamlanmasının ardından Vizemiz tamamıyla doğal gaza kavuşacaktır. Bunun ardından Atatürk Caddesi’ndeki asfaltımız, kaldırımlarımız Zübeyde Hanım Caddesi kaldırım ve yol çalışmaları Evren Mahallesi Bağlar Caddesi’ndeki yol ve kaldırım çalışmaları ve otogar çevresi yol çalışmaları, kaldırım ışıklandırmaları belediyemiz tarafından yeniden yapılacak olup tamamıyla düzeltilerek ilçemiz daha güzel ve modern bir görüntüye kavuşacaktır. Bunun için sayın halkımızdan bu süre içerisinde bir anlayış ve hoşgörü bekliyoruz. İlçemiz her şeyin en güzelini hak etmektedir. Tüm sözlerimizi yerine getirmek için değerli halkımızdan aldığımız enerjiyle Vizemiz için her geçen gün çalışmalarımızı arttırarak halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Sözümüzün arkasındayız. Tüm ilçemize ve halkımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Yener AKBABA