Kumbağ ve Karacakılavuz'da çalışmalar sürüyor

Süleymanpaşa Belediyesi, yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Aydoğdu ve Çınarlı Mahalleleri ile Köprübaşı Mevkii'ni birbirine bağlayan, Tekira Alışveriş Merkezi'nin çev

GÜNDEM 4.09.2020 13:56:00 0
Kumbağ ve Karacakılavuz

 

Yüksel, “Alışveriş Merkezi etrafından dolanan ve ciddi trafik yükü bulunan yolda etap etap süren çalışmaların ilk bölümü, yol çizgileri ve kaldırım düzenlemeleri de dâhil olmak üzere iki günden kısa sürede tamamlandı ve yol yeniden trafiğe açıldı. Köprübaşı Caddesi’nin Çınarlı ve Aydoğdu Mahallesi ile kesiştiği, Köroğlu Sokak üzerinde ise ikinci etap çalışmaları titizlikle sürdürülüyor. Çalışmalar, Aydoğdu Mahallesi Beşyol Mevkii’ne kadar uzanacak” dedi. 

 

 “BAMBAŞKA BİR GÖRÜNÜME SAHİP OLDU”

 

Kumbağ Mahallesi’nde altyapı çalışmaları tamamlanan tüm cadde ve sokaklarda asfalt ve kilit taş çalışmalarının da tamamlandığını kaydeden Cüneyt Yüksel, “Öte yandan, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla, günden güne turistik potansiyelini arttıran Kumbağ Mahallesi, estetik bir görünüme kavuşarak yeniden Trakya’nın önemli turizm merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerliyor. Sahil şeridi üzerinde yürütülen düzenleme çalışmaları kapsamında yerleştirilen palmiye ağaçları ile Kumbağ bambaşka bir görünüme sahip oldu” dedi. 

 

“ASFALT SEZONU İÇİN ÖNÜMÜZDE BİR AY VAR”

 

 “Göreve geldiğimiz günden bu yana yol çalışmalarımızı yoğun bir tempoyla yürütüyoruz” diyen Yüksel, “16 ayda, asfalt ve kilit taş olmak üzere toplamda 750 bin metrekare yol çalışması gerçekleştirdik. Kıyas yapılabilmesi açısından, geçtiğimiz dönemde Süleymanpaşa’da gerçekleştirilen yol çalışması toplam 1 milyon 550 bin metrekaredir. Yani bir buçuk yıldan kısa sürede, 5 yılda yapılan çalışmanın yarısı kadar yol yapmışız. Asfalt sezonu için önümüzde bir ay gibi bir süre var. Bu süreyi en iyi şekilde değerlendirerek yapabildiğimiz kadar çok yolu asfaltlayacağız. Bu anlamda asfalt çalışmalarımıza hız verdik. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak’a asfalt plentini hafta sonları belediyemizin kullanımına tahsis ettiği için teşekkür ediyorum. Marmara Ereğlisi’nden asfalt taşıyarak yol çalışmalarımızı hızlandıramazdık. Ayrıca Köprübaşı Mevkii’ni Aydoğdu ve Çınarlı Mahallesi’ne bağlayan güzergâhta yürüttüğümüz yol, kaldırım yenileme ve boya çalışmalarımızın ilk etabını Büyükşehir Belediyemizin Ulaşım Daire Başkanlığının desteği ile iki günden kısa sürede tamamladık. Bu çalışma bir kez daha birlik ve beraberliğin her işi ne kadar kolaylaştıracağını gözler önüne sermiştir” dedi. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ