Çetin: Attığınız taş ürküttüğünüz kuşa değmiyor

Kapaklı Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı dün Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda gündem maddelerinin görüş?

GÜNDEM 3.09.2020 09:36:00 0
Çetin: Attığınız taş ürküttüğünüz kuşa değmiyor

 

Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın dilek ve temenniler bölümde CHP’li Belediye Meclis Üyesi Levent Nur’un KENT A.Ş.’nin Kazak Gölü’ndeki işgali ile ilgili sorusu üzerine mecliste soğuk rüzgarlar esti. 

 

"BAŞARILI OLAMAYACAKSINIZ"

 

Meclis toplantısının dilek ve temenniler kısmında söz alan CHP'li Levent Nur'un " Kazak gölü ile ilgili bir durum vardı, onun cevabı geldi. İlgimizi çekti, işgal denildi. Bununla ilgili bir açıklama yapabilir misiniz? " sorusu üzerine konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin " Resmi olmayan hiçbir protokol başka türlü ifade edilemez. İşgal ifadesi kullanılır, tıpkı TESKİ’nin burayı işgal etmesi gibi. Tıpkı geçmiş 10 yıl boyunca, şuanda orada düğün salonu olarak kullandığımız bir tesisi bir partilinizin yıllarca ama yıllarca işgal etmesi gibi. Başka bir ifadesi yok. İşgal etmiştir, bizde gerekeni yapmışızdır. Burasını kullanan arkadaşlar yabancı değil, 3’üncü şahıs değil, belediyenin iştirak şirketidir. Tabi ben anlıyorum sizleri, maksadınızı da görüyorum ama ben o toplara girmem. Biz mesela hiçbir şekilde, ‘TESKİ geldi burayı işgal etti, çıksın buradan yasak’ demedik. Sonuçta vatandaşa bir hizmet yapıyor burada TESKİ ki inşaat devam ediyor, ki kira ödemedi. 25 bin TL kira ödüyordu, 8 ay burada durdu o para 2 milyon TL yapıyor. Suyu mu ucuzlattı TESKİ? Şimdi bu tür siyasetler bize hiçbir şey kazandırmaz. Bunu da malzeme olarak kullanıyorsunuz ya sadece sizlere gülüyorum. Orada vatandaşlar gittiler çayını içtiler, midillilere bindiler, oyun gruplarında oyunlarını oynadılar. Yıllarca oraya bu oyun grupları getirildi. İşgal değil miydi onlar? Yıllarca şuanda kullandığımız tesisi işgal etmedi mi sizin bir partiliniz? Orada bir büfe kurdu, satış yaptı. Her şey yaptı. İçki de sattı. Biz onları hiç gündeme getirmedik. Çünkü bunlar Kapaklı’ya hiçbir şey kazandırmaz. Kent A.Ş.’yi yıpratmak için elinizden geleni yapın, başarılı olamayacaksınız" dedi.

 

KENT A.Ş'YE CEZA KESİLECEK 

 

Çetin " Kent A.Ş bize yöresel ürünlerle ilgili bir projeden 700 bin TL hibe kazandırdı. Kent A.Ş. yine bize çevre dostu bir projeden 150 bin TL para kazandırdı. Kent A.Ş. bize 1 buçuk milyonluk bir hibe kazandırdı. Bize bunlarla geliniz. Eğer rahatsız olduğunuz bunlarsa, ‘Kent A.Ş gitsin yoksa aman Allah’ım çok büyük takdir topluyor, hizmet yapıyor’ düşünceniz varsa anlıyorum onu, sadece gülümsüyorum. Kent A.Ş. tıpkı Büyükşehir'in bir iştirak şirketi gibi Kapaklı Belediyesi’nin bir iştirak şirketidir. TESKİ nasıl burayı işgal ettiyse, bizde saygı gösterdiysek, biz sadece ‘TESKİ burayı kullanıyorsa bizde yan tarafı kullanalım’ dedik ona da engel olundu. 8 ay sonra geri adım atıldı. Siz istemediğiniz için 1 ay içinde orayı kapattırdık, Kent A.Ş.’ye cezası kesilecek. Faturayı da sizlere göndereceğim" dedi. 

 

PARTİNİZİ SAMİMİ BULMUYORUM 

 

Çetin'in ardından konuşan CHP'li Levent Nur " Başkanım siz konuyu çok yanlış yere çektiniz. Kent A.Ş’ye bir protokol ile verilebilirdi orası niye işgalci olsun ki Kent A.Ş. İkinci biz niye Kent A.Ş.’ye düşman veya istemiyor olalım? " dedi. Nur'a cevap veren Çetin " Sizin maksadını görüyorum. İyi satranç oyuncusuyum. Sizin 6-7 ay önce yaptığınızı, bugün yaptığınızı, niyetinizi ben görüyorum. Yani şahsınıza değil, partinizin duruşunu, partinizin yaklaşımını, partinizin Kapaklı’ya yaptıklarını ben samimi bulmuyorum. Bu konuda ben elimden geleni yapıyorum. Ama aynı gayreti sizden görmüyorum. Bu samimiyeti kuramıyoruz. Kapaklı’da eski siyaseti devam ettirme arzunuzu anlayamıyorum" dedi. 

 

SADECE GÜLÜYORUM 

 

Çetin " Kapaklı'da bir sürü mesele varken Kazak Gölü'ndeki kurulmuş bir çadırı gündeme taşıyıp, gazetelerde ‘Vay Kapaklı’da neler oluyor?” şeklindeki manşetinize sadece gülüyorum. Halkta gülüyor buna merak etmeyin. Hiçbir karşılığı yok bunun. Göreceksiniz biz halka dokunacağız. Halka gideceğiz, halk ile hemhal olacağız. Aşevi’ni kuruyoruz, Allah’ın izniyle göreceksiniz 2 bin kişiye sıcak yemek götüreceğiz bunda Kent A.Ş.’nin de katkıları olacak. Biz şuan yöresel ürünlerde üreteceklerimizle beraber bir sürü eve katkı vereceğiz. Mantar üretim tesisi ile yılda 2 milyon para kazanmayı hedefliyoruz. İnşallah termal sıcak suyu da çıkartacağız. Yine Kent A.Ş. üzerinden seracılığı hayata geçireceğiz. Bülent Ecevit’te yaptıklarımızı Süleyman Demirel’de yapacağız., başka parklarda yapacağız. Halk takdir edecek. Siz oradan yönergeleri vermeye devam edeceksiniz. Siz linç kampanyalarınıza devam edin, biz hizmete devam edeceğiz. Siz karalayacaksınız, biz koşacağız Kapaklı’ya hizmet getireceğiz" dedi.

 

ALBAYRAK'A GÖNDERMEDE BULUNDU 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a göndermede bulunan Çetin "  Bütün teşkilatınızla beraber Recep Güven Parkı’nda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak mikrofonu eline aldı ve, “Ankara’ya gidiyor, geliyor ne yapıyor? Sadece fotoğraf çektiriyor” dedi. Sizde bunu alkışladınız. İşte hastanenin temelini atıyoruz. İnşallah daha da gelecek, göreceksiniz. Ben yapabileceğimin maksimumunu yapmaya gayret ediyorum. Bu konuda samimiyim. Siz görmeseniz de vatandaş görüyor. Ankara’ya da gitmeye devam edeceğim, gerekirse başka yerlere de gideceğim. TESKİ’ye ben sizden daha fazla gidiyorum. TESKİ’nin yapması gerekenlerinin mücadelesini ben daha çok veriyorum. TESKİ bize Pınar Bulvarını ne zaman teslim etti. Mart ayında teslim etmesi gerekirken Temmuz ayında teslim etti. Bu aya kadar kendilerini bekledik ve bize pandemiyi bahane ettiler. Kapaklı’ya hizmete odaklanalım. Bu siyaset bize bir şey kazandırmadı. 15 yıl boyunca yapılmayanları yapıyoruz ya nasıl rahatsız oluyorsunuz var ya. Gözlerinizden okuyorum. Ben büyükşehirin, TESKİ’nin yaptığı hizmetten gocunmuyorum. Kapaklı’ya yapılmış her şeyden ben keyif alıyorum, mutlu oluyorum. Hastanenin de inşallah yakında temelini atacağız. Sizi de davet edeceğiz, bakalım gelecek misiniz? Yıldızkent Kavşağı da olacak, Milet bahçeleri de olacak, emniyet binası da olacak" dedi. 

 

BU GÜNDEMLERDEN SİZE MAMA ÇIKMAZ 

 

Çetin " Biraz Kapaklı bilincini aşılamaya çalışıyorum ama sizin meclis üyelerinizin yüzde 50’si Kapaklı’da yaşamadığı için haliyle burayı düşünmüyor. Zaten burayı düşünse burada yaşar. Burayı beğenmediği için Çerkezköy’de yaşıyor ama buraya Kapaklı adına karar almaya geliyor. Yeri geldiğinde meydanlarda bağıra bağıra söyleyeceğiz. Çok basit şeyleri büyütüp gündem yaratmaya çalışıyorsunuz. Bu gündemlerden size mama çıkmaz. Bir sonraki dönemde daha büyük farkla seçimi alacağız" diye konuştu. 

Haber/Yener AKBABA