Karantina kaldırılınca gelmeye başladılar 

Bulgaristan, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında yaklaşık 6 ay önce aldığı karantina uygulaması kararını kaldırdı. PCR testi ve zorunlu 14 gün k

GÜNDEM 2.09.2020 16:06:00 0
Karantina kaldırılınca gelmeye başladılar 

Bulgaristan, 13 Mart'ta, koronavirüs tedbirleri kapsamında yük taşıyan TIR'lar haricinde sınırlarını yolcu giriş ve çıkışlarına kapattı. Türkiye'nin 11 Haziran’da karantina uygulamasını kaldırmasına rağmen Bulgaristan hükümeti, koronavirüs salgınının devam ettiği gerekçesiyle uygulamayı sürdürdü. 

 

ARAÇLAR DEZENFEKTE EDİLDİ 

 

Normalleşme sürecinde çifte vatandaş olanlar ile ikameti bulunanlara PCR testi ve 14 günlük karantina uygulaması şartı uygulayan Bulgaristan'ın Sağlık Bakanı Kostadin Angelov, Türkiye'den gelen herkese PCR testi ve 14 günlük karantina uygulamasını kaldırıldığını açıkladı. Kararın ardından Bulgaristan vatandaşları, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Edirne'ye gelmeye başladı. Kapıkule'den giriş yapanların araçları dezenfekte edildi. 

 

“KAPILARIN AÇILMASINA ÇOK SEVİNDİK”

 

Bulgaristan'ın Kırcaali kentinde yaşayan Remzi Mümin, "Kırcaali'de yaşıyorum ve 6 aydır kapılar kapalı, diye gelemiyorduk. Şimdi geçişler serbest oldu, çok sevindik. Edirne'ye alışverişe geldim. Biz alışverişimizi kur farkı nedeniyle Edirne'den yapıyoruz. İnşallah bir daha kapanmaz" ifadelerini kullandı. Karantina nedeniyle Türkiye'ye gelemediğini ve sınır kapılarının açılmasıyla alışveriş için Edirne'ye geldiğini söyleyen Ayşe Öztürk de "Kapıların açılmasına çok sevindik. Alışveriş yapmak için Edirne'ye gidiyoruz" şeklinde konuştu.

 

Haber / Yakup KARATEPE