Çerkezköy Meclisi, Eylül Ayı Olağan Toplantısını yaptı

Çerkezköy Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan toplantı açı

GÜNDEM 1.09.2020 19:52:00 0
Çerkezköy Meclisi, Eylül Ayı Olağan Toplantısını yaptı

 

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin öncesinde hafriyat ve harçlarla ilgili söz alan AK Partili Meclis üyesi İrfan Ak, "Bölgedeki şehirlere bakarak, Çerkezköy’de maddi olarak yüksek bedeller alınıyor. Tek hafriyat alanı Çerkezköy’de buna rağmen yine yüksek. Çorlu’da 50 kuruş, Kapaklı’da böyle bir ücret yok. Hafriyatçı nereye dökerse o bedelden ödüyor. Eğer bizim alanımız resmi alansa daha kolaylıklar sağlanması lazım diye düşünüyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'de hafriyat döküm alanına kadar yollar asfalt, bizim burada kepçenin çalışıp yolu düzeltmesi bile çok zor. Kamyoncu arkadaşlarımız mağduriyetlerini de biliyoruz. Hizmet düzeltilir, yol yapılır ama toplam 11 TL gibi harç bedeli alınıyor. Zahmeti çeken hafriyatçı parayı kazanan belediye. Belediyenin hafriyatçı kadar hizmet olmayan bir işten harç alınmasını sizin vicdanınıza bırakıyorum. Bunun sitemini dışarıdan biz alıyoruz, buranın harcını da ortalama bir rakama çekmeliyiz diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.  Bölgedeki tek resmi döküm alanına sahip yerin Çerkezköy olduğunu belirten Akay, meclis üyelerine seslenerek, “Bu alanın da bir maliyeti var. 2016 yılından bu yana Çerkezköy Belediyesi o alanı kullanıyor. Maliyet belirlerken, bu koşulları ön plana almanızı istiyorum” dedi. Daha sonra Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Atatürk ve Öztrak Caddesi üzerinde yapılacak alt yapı çalışmaları ve meydan altı otoparkı projeleri hakkında meclise verdi. Akay, "2022 Mart-Nisan ayında işi bitirerek Çerkezköylülere güzel bir şehir bırakacağız” dedi.

 

"BASKI İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

 

Eylül Ayı Meclis Toplantısı'nda 2019 yılı içerisinde gündeme gelen ve Eylül ayında Ergene'de gerçekleştirilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 20'ye karşı 36 oyla red edilen Kızılpınar Mahallesi'ndeki çöp döküm alanı ile ilgili konunun yeniden Valilikte oluşan komisyonda gündeme gelmesine tepki gösteren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Aralık 2019 tarihli Belediye Meclis gündeminde önümüze gelen bir plan değişikliği talebi ile bu mesele Çerkezköy Belediye Meclisi’nin gündemine geldi. Neydi talep? Çerkezköy Belediyesi Kızılpınar Mahallesi 899 ada 1 parsel mera alanını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Valilik Komisyon Kararı talebi ile çöp döküm alanı ilan etme hazırlığını gördükten sonra vakıf olduk. Sizde hatırlarsınız ki hep beraber aynı tepkiyi vermiştik. Tekirdağ’ın en küçük yüzölçümlü ilçesi Çerkezköy’de bir çöp döküm alnının neden Kızılpınar’a işaretlendiği sorusuyla bu mesele gündeme geldi. İstanbul’un batı yakasındaki Beyciler’deki çöp döküm sahası için Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bütün vatandaşlardan keza şehir merkezinden de aynı şikayetleri aldık. Defalarca bu sıkıntıları Beyciler’deki çöp döküm sahası üzerinden yaşayan Çerkezköy, yetmezmiş gibi Kızılpınar’a bir çöp döküm sahası işaretlenmesi baskısı ile karşı karşıyadır" dedi. Başkan Akay'ın ardından söz alan AK Parti grup sözcüsü Adem İçli " Anladığım kadarıyla hazırlık aşamasında. Daha gelmedi. Biz fikrimizi geçen mecliste de belirttik. Bu konuda arkanızdayız. Yalnız sizin sorumluluğunuz daha çok. Yani buradaki mücadelenizi Tekirdağ’da görmek istiyoruz. Buradaki yüksek sesinizi Tekirdağ’da duymak istiyoruz. İnşallah bu konuda bizler de destek vereceğiz" dedi.

 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Akay’ın konuşmasının ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 20.08.2020 gün 43 sayılı 7 adet Belediye hissesinin satışı hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Gündemin ikinci maddesinde ise Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 20.08.2020 gün ve 42 sayılı Belediyeye ait taşınmazların Halkalı-Kapıkule demiryolu projesi kapsamında kamulaştırması hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşüldü. Konu incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildikten sonra İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 24.08.2020 gün ve 74 sayılı Kızılpınar, Veliköy ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallelerindeki trafo yerleri hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi de görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.Toplantı Belediye Meclis gündemine sonradan ilave edilen Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nün 237 Sayılı Taşıt Kanununun 10. Maddesine istinaden 1 adet Ford Traks şase üzerine asfalt tamir ve bakım aracı alınmasına izin verilmesi ve 2020 Belediye bütçesinin T Cetveline işlenmesi ile ilgili talebin görüşülmesi ile devam etti. Gündem maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Zabıta Müdürlüğü’nün Çerkezköy Belediyesi’nce oluşturulan Kapalı Pazar Yeri’nde yönetmeliğe bağlı faaliyet gösteren esnafların Çerkezköy Belediyesi Pazar Yeri Yönetmeliğinin 16. Maddesine bağlı olarak gerçekleştirilecek olan mevcut kayıtlı esnaflarımızın devir işlemlerinde ödenecek bedelin tespiti hakkındaki talebi de Tarife Komisyonu’na havale edildi.

 

 

Haber / Yakup KARATEPE