Vali Yıldırım: Denizlerimize çok iyi bakmak mecburiyetindeyiz

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Marmaraereğlisi Limanı Balıkçı Barınağı'nı ziyaret etti. Balıkçılarla bir araya gelen Vali Yıldırım, denizlerimize çok iyi bakmak mecburiyetinde olduğumuz

GÜNDEM 1.09.2020 15:44:00 0
Vali Yıldırım: Denizlerimize çok iyi bakmak mecburiyetindeyiz

 

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’a Marmaraereğlisi Kaymakamı Sıtkı Zehin, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal eşlik etti.

 

“HERKESİN DENİZLERİ KORUMASI LAZIMDIR”

 

Balıkçı kahvesinde balıkçılarla sohbet eden Vali Aziz Yıldırım, “Denizlerimize çok iyi bakmak mecburiyetindeyiz.  Herkesin denizleri koruması lazımdır. Av Sezonu 1 Eylül itibariyle inşallah “vira bismillah” deyip başlanılacak. Allah bol ve bereketli bir av sezonu nasip etsin” ifadelerini kullandı.

 

“ÖNCELİKLE BALIKÇILARIN KORUMASI LAZIM”

 

Ardından Vali Yıldırım, Kumbağ Balıkçı Barınağı’na giderek burada düzenlenen Balık Avı Sezonu etkinliğine katıldı. Balıkçı Barınağı’nda konuşan Vali Yıldırım, “Allah nasip ederse bu akşam yani takvimlerin 1 Eylül’ü gösterdiği andan itibaren balık sezonumuz açılacak. Nasip olursa 15 Nisan 2021’e kadar devam edecek. Bu süre içerisinde pek çok balıkçımız denize açılacak, pek çok balık tutacaklar inşallah; onlar para kazanacaklar, bizlerde sağlıklı bir besin kazanmış olacağız ama şunu unutmamak gerekir ki hepsini birden avlayacağız diye bütün imkanları seferber ederek, tüm teknikleri kullanmak suretiyle eğer denizi kurutursak sonra da avlayacak bir şey bulamayacağız. Denizi öncelikle balıkçılarımızın koruması lazım. Balıklarımızı öncelikle balıkçılarımızın koruması lazımdır. Denizlerimizi koruyarak hem faydalanmaya devam edeceğiz hem de denizlerimizde inşallah balıkların nesli tükenmeyecek, çeşidi azalmayacak. “Vira Bismillah” diyoruz. Bereketli olsun. İnşallah sağlıklı bir şekilde kazasız, belasız bir sezon diliyorum” ifadelerini kullandı. Balık Avı Sezonunun bereketli geçmesi için edilen duanın ardından program sona erdi. Etkinliğe Vali Yıldırım’ın yanı sıra Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ve balıkçılar katıldı.

 

Haber / Buse SERİN