"Alparslan da bizim, Mustafa Kemal Atatürk de bizim"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Kapaklı'da partililer ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Programda konuşan Öztrak, Malazgirt muha

GÜNDEM 27.08.2020 17:29:00 0

 

 

Kapaklı Recep Güven Parkı’da düzenlenen programda konuşan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, göreve geldiklerinde Kapaklı’da bin 883 üyelerinin olduğunu, 220 günde üye sayısını 2 bin 500’e çıkardıklarını belirtti. Hedeflerinin seçmen sayısının yüzde 50’sine ulaşmak olduğunu söyleyen Yılmaz, “Daha çok çalışmalı ve 2023’te Kapaklı’yı tekrar kazanmalıyız” dedi.  Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden de Çerkezköy ve Kapaklı Şubelerine bağlı 15 bin üyelerinin olduğunu belirtti. Özel sektörde örgütlenmekte olan bir sendika olduklarını ve bu örgütlenmenin sıkıntılarını yaşadıklarını ifade eden Özden, Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi’nde örgütlenmek amacıyla çalışma başlattıkları fabrikada, pandemi sürecinde yasak olmasına rağmen 32 işçinin işten çıkarıldığını belirtti. Sendikalı olmanın herkesin doğal hakkı olduğunu söyleyen Özden, haklarını sonuna kadar savunacaklarını ifade etti. Sanayi Ticaret ve Esnaf Derneği (SATİVES) Başkanı Erol Buz da Tekirdağ’ın 4’üncü büyük ilçesi olan Kapaklı’ya Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı getirmek için yıllardır mücadele ettiklerini belirtti. Esnafın sıkıntılarını da dile getiren Buz “Esnafımız kan ağlıyor, herkese kredi veriyorlar ama alınan kredileri nasıl ödeyecek bu insanlar bilmiyoruz” dedi.

 

 

“KAPAKLI’NIN DEVLET YATIRIMLARINA İHTİYACI VAR”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, büyükşehir yasası ile ilçe olan Kapaklı’nın en büyük sıkıntısının ‘fazla göç alması’ olduğunu ifade etti. Büyükşehir olarak Kapaklı’ya birinci dönem 122 milyon TL, ikinci dönem ise 16 ayda 32 milyon TL harcadıklarını belirten Albayrak “Ancak Kapaklı’nın ciddi boyutta devlet yatırımlarına ihtiyacı var. İktidarın da bu 18 yılda Kapaklı’ya neler yaptığını anlatmasını istiyoruz. AK Partili İl Başkanlarının, milletvekillerinin, yöneticilerinin buraya gelerek yerel yönetimleri eleştirerek politika yapmaları işin kolayına kaçmaları demektir. Sen önce iktidar partisi olarak Kapaklı’ya neler yaptın bunu anlat” dedi.

 

 

“KAPAKLI’YI BÖYLE YÖNETEMEZSİNİZ”

 

Verdikleri tüm sözlerin arkasında olduklarını söyleyen Albayrak, “Bizim yaptığımız programlara paralel olarak devlet yatırımları gelmezse, projelerimiz yeterli olmuyor. Yoksa yeni seçilen belediye başkanımız Ankara’ya gider, İçişleri Bakanımızla, Millet Meclisi Başkanımızla fotoğraflar verir. Bence ona bir oda yapalım o da gitsin oradan idare etsin Kapaklı’yı. Kapaklı’yı böyle yönetemezsiniz. Ben de gider 50 tane milletvekili ile fotoğraf veririm. Fotoğraf değil, icraat nerede gel bunu anlat. ‘Ben geldim hastane sözü aldım, postane sözü aldım’ diye bir şey yok. Önce benim 6 ay önce teslim ettiğim Pınar Bulvarı’nın asfaltını at” diye konuştu. Kapaklı’nın altyapı sorununun biran önce çözülmesi gerektiğini söyleyen Albayrak, “5-10 sene önce 50’lik boruyla döşediğiniz su borusunu, en az 60’a çıkarmanız lazım. Bu sorunları çözdüğümüz zaman ilerleme kat edeceğiz. Geldiğimiz noktada bunlar yeterli mi? Değil. Bu nedenle Tekirdağ’a hem yerel yönetimlerden hem devletten yatırım gelmesi lazım. Tekirdağ’ın 6 yılda nüfusu 185 bin kişi artmış. Her sene bu insanlara 10,5 milyon metreküp su bulmanız lazım, her sene 5 bin öğrencilik derslik yapmanız lazım. Yoksa ‘burada su patladı’ diye eline eski bir boruyu almakla belediye başkanlığı olmaz. Onu yapmak yerine git Ankara’da, ‘abim’ dediğin devlet büyüklüklerinden yardım al” dedi.

 

“ALPARSLAN DA BİZİM, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DE BİZİM”

 

Programda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak da, Türkiye’nin geri kalanındaki manzaranın, Kapaklı için de geçerli olduğunu ifade etti. Hükümetin bu pandemi sürecinde ne yaptığına bakılması gerektiğini kaydeden Öztrak “Aslında bol miktarda borcu, borçla çevirdiler ve çok fazla borç verdiler, onun dışında bir şey yapmadılar” dedi. İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki uygulamaları örnek gösteren Öztrak “Bizim hükümetimiz vatandaşa 20 bin TL kredi verdi, ödeme zamanı geldiğinde ne olacak? Ertele ertele nereye kadar gidecek? Bu borç ne olacak?” dedi.  Türkiye’nin çok kötü yönetildiğini, adeta savrulduğunu söyleyen Öztrak “Şu güne kadar Ayasofya’yı törenlerle açtılar, binlerce insanı oraya taşıdırlar. Üniversite sınavlarını yaptılar, binlerce çocuğu kapalı yerlerde topladılar. Malazgirt muharebesinin yıl dönümünü büyük törenlerle kutladılar ve bu kadar sıkışık bir durumdayken, insanlar para beklerken, Malazgirt’te yapılan kışlık sarayı açtılar. Ama iş 30 Ağustos’a gelince pandemi tehdidi diyorlar. Bu hastalık 30 Ağustos’ta mı azdı? Azan bir alerji, bir hastalık var. Sizin milli bayramlara alerjiniz azdı. Buradan tekrar söylüyorum, Malazgirt de bizim, 30 Ağustos da bizim. Alparslan da bizim, Mustafa Kemal Atatürk de bizim” dedi. 

 

“TEKİRDAĞ’DA YENİDEN 12-0 YAPACAĞIZ”

 

2019’da önemli bir seçim yapıldığını söyleyen Öztrak “Türkiye nüfusunun yüzde 25’i CHP’li büyükşehir belediyeleri tarafından yönetiliyordu. Bu seçimden sonra yüzde 45’i yönetilmeye başlandı. Türkiye’de yaratılan geliriz yüzde 40’ı CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde yaratılıyordu, şimdi yüzde 60’ı. Ben ‘Adana’yı da, Mersin’i de, Antalya’yı da, İstanbul’u da, Ankara’yı da alacağız dedim. Aldık. Bütün mızıkçılıklarına rağmen aldık. Ondan sonra kalkmışlar bize demokrasi dersi verecekler. En güzel demokrasi dersini aziz millet kendilerine iptal edilen İstanbul seçimlerinde verdi. İyi çalışmamız lazım. CHP’nin ittifak ortakları ile birlikte artık ülkeyi herkesten daha iyi yönetmeye hazır olduğunu göstermemiz lazım. Bizlere çok büyük görevler düşüyor. Milletimize bir umudu gösterdik. Şimdi bunun devamını da genel seçimlerde ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tekrar göstermemiz gerekiyor. Göstereceğimizden eminim. Bundan sonra yapılacak yerel seçimlerde Tekirdağ’da yeniden 12-0 yapacağımızdan da eminim” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU