Akay: Hafızamla hiç kimseyi oynatmam

Muhtarlarla yemekte bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan'ın eleştirilerine cevap verdi. Akay, "'Sadece AK Parti döneminde altyapıya yat

GÜNDEM 26.08.2020 17:13:00 0
Akay: Hafızamla hiç kimseyi oynatmam

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, dün akşam saat 18.30’da Tokoçin Restaurant’ta düzenlenen yemekte mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Yemekte konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “TESKİ Çerkezköy’de Cumhuriyet Mahallesi ve Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde içme suyu hattı yenileme çalışmalarına başladı. İller Bankası kredisi onaylanırsa Çerkezköy’ün bütün mahallelerinde bir kazı çalışması başlayacak” dedi. Asfalt programını da yapmaya başladıklarını söyleyen Akay, İller Bankası’na kredi müracaatında bulunduklarını ifade etti. En önemsedikleri işlerden bir tanesi olan Atatürk Caddesi, Öztrak Caddesi ile ilgili önemli bir proje çalışmasının içerisinde olduklarını ve önümüzdeki hafta meclis toplantısında detaylarıyla bunu kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi. Meydan Altı Otopark için proje çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Akay, “Şehri güzelleştirelim yaklaşımıyla altyapısı da uygun yeni bir şehir meydanı olması bakış açısıyla yola çıkıyoruz. Çerkezköy’deki tabela dağınıklığından, tabela çirkin görüntüsünden, metruk binalardan kurtulmak için vatandaşlarımızdan da taleplerimiz olacak. Çerkezköy’ün uzun yıllar dokunulmayacak caddeleri, kaldırımları olsun istiyoruz.  Bu yüzden hassasiyetle çalışıyoruz. Bu sessizliğimiz biraz işin proje safhalarını incelemekle geçtiği içindir” dedi.

 

 

“TÜRKİYE EKONOMİSİ NEYSE BELEDİYE EKONOMİSİ DE O”

 

Atatürk Viyadüğü’nü genişletme çabalarının sürdüğünü belirten Akay “Proje safhasını düşünmeden, proje safhalarında emek vermeden, zaman harcamadan bir iş ortaya koyduğunuz zaman 2007 yılında yapılmış, maalesef yaya kaldırımları 80 santim bırakılmış bir işle karşı karşıya kalıyorsunuz. Bunu düzeltmesi çok güç oluyor” dedi. “Türkiye ekonomisi neyse belediye ekonomisi de o” diyen Akay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Benim de gönlüm hemen anında yatırımlar yapmak istiyor. Ancak bir ekonomik krizin ardından geçirdiğimiz bir pandemi süreci, 3 buçuk aylık bir dönem belediye ekonomisini bir kere daha etkiledi. Bugün kendi çarkları ile dönebilen, yatırım yapma kabiliyetine yeniden kavuşmaya çalışan bir durumu yaşıyoruz. Bunların hiçbirini bahane etmeden 5 yıllık görev süremiz boyunca, sokaklarda gezerken ne anlattıysak onların peşinden adım adım gittiğimizi, mücadele ettiğimizi bilin”

 

“HEDEF ŞAŞIRTMAYACAKSINIZ”

 

Hem Çerkezköy Belediyesi’nin hem Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 2021’e dair planlarını yaptığını ve uygulama için mücadele ettiğini kaydeden Akay, geçtiğimiz hafta Çerkezköy’de ilçe belediyesini ve Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’a da cevap verdi. “Geçmiş 5 yılda bu toprakların altına ne yatırım yapıldığını fazla düşünmelerine gerek yok, bir kerede söylemiş olmaları gerekiyor. ‘Sadece AK Parti döneminde altyapıya yatırım yapılmıştır, hala o dönemden kalan altyapı kullanılıyor’ demek insanların hafızasıyla oynamaktan başka bir şey değildir. Ben de kendi hafızamla hiç kimseyi oynatmayı düşünmüyorum” diyen Belediye Başkanı Vahap Akay, Çorlu Deresi’nin 2002, 2012 ve 2015 yıllarında Çerkezköy’ü sular altında bıraktığını, 2012 yılından bu yana yılan hikayesine dönen Çorlu Deresi’nin halen ıslah edilmediğini belirterek “Büyükşehir Belediyesi kamulaştırma bedelini üstlendi. Ocak 2019’da Devlet Su İşleri ihalesini yaptı ve müteahhide işi teslim etti. 1 yıldan fazla zamandır ödenek yok diye işe başlamadılar. Buraya gelen sayın il başkanımızın da ilçe başkanımızın da bu konularla ilgili bilgisi var ancak yorumları yok. Siz bugün orası niye eksik burası niye eksik diye Çerkezköy Belediyesi’ni eleştirebilirsiniz, eleştirilen kabulümüzdür ancak hedef şaşırtmayacaksınız. Çorlu suyu sorunu bugün halen gündemde. Hayati bir mesele. O yüzden bizi eleştirenleri biraz da dönerek Çerkezköy’ün ihtiyacı olan hayati yatırımların peşinde koşmaya, enerjilerini buraya sarf etmeye davet ediyorum” dedi.

 

“GEÇEN 5 YILDA 211 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da AK Parti yönetimlerinin yerel yönetimleri her anlamda başarısız görerek mücadele ettiğini dile getirerek “Tamamen politikaları da bunun üzerine” dedi. Geçen 5 yıl içerisinde Çerkezköy’e sadece TESKİ olarak 104 milyon TL, büyükşehir olarak 87 milyon TL, toplam 211 milyon TL yatırım yaptıklarını kaydeden Albayrak “İkinci dönemde yeniden göreve gelmemizin ardından bugün ikinci dönemin 513’üncü günündeyiz. Pandemi ve genel sıkıntılar olmasına rağmen ikinci dönemde Çerkezköy’e 25 milyon yatırım yaptık 1 yıl içerisinde. Geçen seneye nazaran yüzde 15 eksik para gelecek İller Bankası’ndan. Buna rağmen öz kaynaklarımızla Çerkezköy’de 20 milyon liralık yatırımı başlattık” dedi. AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’ın ilçelerde yaptığı toplantılarda kendisine yönelik sarf ettiği “Beceriksiz başkan 11 ilçeye ne yaptı. Vitesi boşa attı. HDP ile kol kola gidiyor’ sözlerine de cevap veren Albayrak “Ben Çerkezköy için şuana kadar 224 milyon TL harcarken, onlar 18 yıllık iktidarda Çerkezköy’e ne verdiler? Bunu konuşsunlar. Bu kelimeler siyaset üslubuna yakışmaz” dedi. Çerkezköy’ün bu dönem ciddi yatırımlara ihtiyacının olduğunu söyleyen Albayrak “Tekirdağ büyükşehir olduğundan bu yana Çerkezköy’ün nüfusu yüzde 45 arttı. Tekirdağ’da nüfusu en çok artan ilçemiz. Çerkezköy’ün sorunlarını Süleymanpaşa ile, Çorlu ile mukayese etmemek lazım. Çerkezköy’e mutlaka en rahat yaşam tarzını vermemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

“İÇME SUYU EN KÖTÜ DURUMDA OLAN İLÇE ÇERKEZKÖY”

 

Başkan Albayrak, Çerkezköy’de bu dönemde hayata geçirecekleri hizmet ve projelerle ilgili de bilgi vererek “Bağlık Viyadüğü bizim sözümüzdür. Bu projenin her şeyi hazır ve Karayollarına da onaylattık. Tepe Emlak Konutları TEM bağlantısı projesi hazır. İkisi de 30’ar milyon liralık yatırım. Bunun dışında sadece hızlı tren projesi için Büyükşehir olarak 10 milyon TL’nin üzerinde kamulaştırma bedeli ödeyeceğiz” dedi. Meydan Altı Otoparkı yapacaklarını dile getiren Albayrak, “Atatürk ve Öztrak Caddelerinin TESKİ’ye ait olan altyapılarının yapılması konusunda planımızı yaptık. Çerkezköy’ün en önemli sorunu içme suyu hattıdır. Tekirdağ genelinde içme suyu hatları en kötü durumda olan Çerkezköy. 170 milyon TL’lik proje hazırladık. İller Bankası’ndan onaylatırsak Çerkezköy’de büyük bir çalışma yapacağız. Kavakdere ıslahı yaptığımız en güzel işlerden birisidir” dedi. “Üç yılda verdiğimiz sözlerin yerine geldiğini göreceksiniz. Bize güvenmeye devam ediniz” diyen Albayrak, amaçlarının sadece hizmet etmek olduğunu dile getirdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU