Rutubetli ay çekirdeklerini kuruması için yola serdi

Keşan'da erken hasat yapan Naim İrem Güney, rutubetli olan ay çekirdeklerini kuruması için trafiğe kapalı olan yola serdi. Güney, "Bu yıl Bahçeköy'deki arazimize ayçiçeği ektik. Yaban domuzları

GÜNDEM 26.08.2020 14:35:00 0
Rutubetli ay çekirdeklerini kuruması için yola serdi

 

Keşan'a bağlı Bahçeköy'de çiftçilik yapan ziraat mühendisi Naim İrem Güney, yaban domuzlarının ayçiçeğine zarar verebileceği düşüncesiyle erken hasat yaptı. 

 

“YABAN DOMUZLARI NEDENİYLE SIKINTI YAŞADIK” 

 

Güney, rutubetli olan yaklaşık 2.5 ton ay çekirdeğini, kuruması için anne ve babasının da yardımıyla merkeze bağlı İzzetiye Mahallesi yakınında bulunan ve trafiğe kapalı olan, yola serdi. Rutubetli olan ürünün depoya dökülmesi halinde bozulacağını kaydeden Naim İrem Güney, "Bu yıl Bahçeköy'deki arazimize ayçiçeği ektik. Yaban domuzları nedeniyle sıkıntı yaşadık. Bu nedenle erken hasat yaptık. Ayrıca yağmur yağmamasından dolayı bu yıl verim az oldu. Bu yıl ortalama dönümden 150 kilogram ürün aldık. Fiyatta şu an ton başına 3 bin 1003 bin 200 TL civarı. Şu an ürün rutubetli olduğu için ürünümüzü kurutuyoruz. Ürün rutubetli olursa tüccar almıyor" ifadelerini kullandı. Güney, hava sıcaklığının da yüksek olmasıyla birkaç gün sonra kuruyan ürünü tüccara götürerek satacağını da belirtti. 

 

Haber /Ruşa ELMA