Vali Yıldırım'dan Çerkezköy ve Çorlu'daki tesislere ziyaret 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım; Çorlu ve Çerkezköy Atıksu Arıtma Tesisleri'nde ve Karaboru Bağlantı Noktası'nda incelemelerde bulundu.

GÜNDEM 26.08.2020 14:00:00 0
Vali Yıldırım

 

İlk olarak; Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çerçevesinde yapımı devam eden Deniz Derin Desarj-Karaboru Bağlantı Noktası’nda incelemelerde bulunan Vali Yıldırım, Derin Desarj A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Ceyhan ve yüklenici firmadan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

 

 

VALİ YILDIRIM, FİRMA YETKİLİLERİNE TALİMAT VERDİ

 

Vali Yıldırım, Derin Desarj sisteminin bileşenlerinden olan Karaboru Hattı ve Derin Deniz Desarj Hattının bağlantı noktası çalışmaları ile sistemin doğu grubunu temsil eden Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin atıksu arıtma tesisinde arıtılan suların sisteme alınacağı DN 1200 HDPE boru test çalışmalarını inceledi. Yıldırım, Derin Deniz Desarj sisteminin devreye alınması çalışmalarındaki tamamlayıcı ve düzeltici faaliyetlerin ivedilikle tamamlanması için yüklenici firma yetkililerine talimat verdi.

 

SAHA DENETİMLERİ YAPTI 

 

Vali Yıldırım, daha sonra Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çerçevesinde müşterek atıksu arıtma tesisleri ve bu tesislerden arıtılan suların Marmara Denizi'nin 4,5 kilometre açığından Derin Deniz Deşarjının yapılacağı Derin Deniz Deşarjı Sistemi çalışmalarını incelemek ve çalışmaların ivedilikle tamamlanması için saha denetimleri yaptı. Bu kapsamda, yapımı tamamlanan ve devreye alma çalışmaları başlayan Çorlu 1 Organize Sanayi Bölgesi Atıksu Arıtma Tesisi’ni gezerek incelemelerde bulundu. İncelemelerinde Vali Yıldırım’a Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı ve Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya eşlik etti.

 

 

ÇERKEZKÖY ATIKSU ARTIMA TESİSİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

 

Çorlu 1 Organize Sanayi Bölgesi Atıksu Arıtma Tesisi ziyaretinin ardından Çerkezköy’e geçen Vali Yıldırım, Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çerçevesinde  Derin Deniz Desarjı çalışmalarını incelemek için Çerkezköy Atıksu Arıtma Tesisi’ni ziyaret etti  ve tesisle ilgili yetkililerden bilgi aldı. Vali Yıldırım’a Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler eşlik etti.

 

Haber / Buse SERİN