Çorlu'da afet riski yüksek alanlar tespit edilecek 

Çorlu Belediyesi, 'Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi'nin alımı için hazırlıklara başladı. Bu kapsamda ihaleyi alan yüklenici firma Marmara Şehircilik Kentsel Dönüşüm Proje Geliştirme Y?

GÜNDEM 25.08.2020 14:18:00 0
Çorlu

 

Çorlu Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’nda Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında yapılan toplantıya; Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan ve İbrahim Turgut Bolat ile birim müdürleri ve personelin yanı sıra yüklenici firma Marmara Şehircilik Kentsel Dönüşüm Proje Geliştirme Yönetim A.Ş. yetkilileri katıldı.

 

FİRMA YETKİLİLERİ SUNUM YAPTI 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Hazırlanması talimatları çerçevesinde 6306, 5393 ve 5366 sayılı kanunlar kapsamında “Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi” ve “Uygulama Rehberi”  hazırlanmasına dair firma yetkilileri tarafından sunum yapıldı. 

 

BAKANLIĞIN ONAYININ ARDINDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLAYACAK

 

Yetkililer, toplantı ile ilgili, “Yüklenici firma tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce istenilen Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanacak ve Çorlu’daki afet riski en yüksek olan alanlar tespit edilerek üç ay içerisinde Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi ve Raporu hazırlanacak ve Çorlu Belediyesi’nce bakanlığa sunulacak. Stratejik Belgenin bakanlıktan onay alması halinde kentsel dönüşüme başlanacak” ifadelerini kullandı.  

 

Haber / Yakup KARATEPE