Belediyenin afet hazırlık çalışmaları sürüyor

Lüleburgaz Belediyesi'nin doğal afetlere karşı sürdürdüğü hazırlık çalışmaları devam ediyor. Yetkililer, hazırlık çalışmaları kapsamında kurum içinde personellere afet eğitimi

GÜNDEM 18.08.2020 14:45:00 0
Belediyenin afet hazırlık çalışmaları sürüyor

 

 

 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin üzerinden 21 yıl geçti. Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) tarafından deprem toplanma alanları geçtiğimiz yıl belirlendi. Bu kapsamda Lüleburgaz’da da her mahallenin ortak noktalarında belirlenen afet toplanma alanları belli oldu.

 

KURUM İÇİ EĞİTİMLER SÜRÜYOR

 

Yetkililer, yaptıkları açıklamada, “Olası bir afet durumunda can kurtarmada önemli rol üstlenecek olan Lüleburgaz Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü hazırlıklarını sürdürüyor. İtfaiye Müdürlüğü olası bir afette iletişimde kopukluk yaşanmaması için 40 kilometre çapında alanda etkili telsiz sistemi kurdu. Depremin yanı sıra olası bir sel ya da benzeri doğal afetlerde kullanılan telsiz sistemiyle birlikte kriz anında iletişimde süreklilik sağlanmış olacak. İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Durak Mahallesi’nde bulunan model enkazda gerçeği aratmayan eğitimler gerçekleştiriyor. Eğitimler kapsamında araç yangını, olası bir yangın eğitimi ve enkaz altında arama kurtarma çalışmaları gerçekleştiren Lüleburgaz Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli, günün koşullarına göre modernize edilmiş teçhizatlarıyla “Afetlere Hazırız” mesajı verdi. Lüleburgaz Belediyesi olası bir doğal afete karşı hazırlıklarını sürdürürken kurum içinde de afet eğitimlerini aralıksız sürdürüyor” dedi.

 

TOPLANMA ALANLARI

 

Meydana gelebilecek herhangi bir afet sonrasında vatandaşların toplanacağı güvenli toplanma alanları hakkında da bilgi veren yetkililer, “Lüleburgaz’da 40 adet afet ve acil toplanma yeri belirlendi. Afet ve acil toplanma noktalarına http://kentrehberi.luleburgaz.bel.tr/keos/ linkinden ulaşılabilir. Kentimizde belirlenen 40 toplanma alanı şu şekilde; “Atatürk Anadolu Lisesi, Cumhuriyet İlkokulu, Şaban Öğünç Ortaokulu, Aydın Mutlu Parkı, Gençlik Parkı (Halk Eğitim Merkezi Yanı), İstiklal İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Ramazan Yaman Fen Lisesi, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu, Fehmi Mutlu Ortaokulu, Şehit Pilot Üsteğmen İbrahim Gerçek İlkokulu (Burgazkent Toki), 8 Kasım Ortaokulu, Lüleburgaz Anadolu Lisesi, Kapalı Pazar Yeri, Düvenciler Anadolu Lisesi, Eski Kaymakamlık Binası – İlçe Müftülüğü, Kocasinan İlkokulu, Lüleburgaz Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Emrullah Efendi Ortaokulu, Kongre Meydanı, Lüleburgaz Anadolu İmam Hatip Lisesi, Lüleburgaz Ortaokulu, General Ferhat Akat İlkokulu, Lüleburgaz Lisesi, Pazaryeri (Ildız Mahallesi, 1265 Ada 1 Parsel), DSİ 9. Sondaj Şube Müdürlüğü Ve Lojmanları, Lüleburgaz Tarım Ve Orman Müdürlüğü, Hacı Ahmet Azman İmam Hatip Ortaokulu, Ticaret Ve Sanayi Odası İlkokulu, Bahçelievler İlkokulu, Milli Güvenlik Parkı (Kurtuluş Mahallesi), 8 Kasım Parkı, Aynur Özbilen Parkı, Özel Sokollu Ortaokulu Erkek Öğrenci Yurdu, Eczacıbaşı Parkı, Küçük Sokak Parkı, Prof. Dr. Necdet Tekin Gençlik Merkezi, Sokollu Mehmet Aşa İlçe Halk Kütüphanesi, 80. Yıl Ortaokulu, Yıldız Parkı” dedi.

 

VATANDAŞLAR AFET GÖNÜLLÜSÜ OLABİLİR

 

Lüleburgaz Belediyesi İtfaiye Müdürü Ceyhun Akgöl de, yaptığı açıklamada, afetlerde arama kurtarma personellerinin de afetzede olabileceğini belirterek, “Vatandaşlarımız AFAD’ın açtığı afet gönüllüsü eğitimlerini ücretsiz olarak alabilirler. Unutulmasın ki her birimiz bir gün afetzede olabiliriz. Bu nedenle her mahalleden vatandaşlarımızın afet gönüllüsü olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN