Dijital Tarım Pazarı projesinin tanıtımı sürüyor

Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Funda Eylem Özel, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) projesinin tanıtımı amacıyla köy ziyaretlerini sürd?

GÜNDEM 17.08.2020 18:13:00 0
Dijital Tarım Pazarı projesinin tanıtımı sürüyor

 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, üreticilerin ürünlerine değer fiyattan alıcı bulmaları için hayata geçirilen Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) projesinin tanıtım çalışmaları, Vize’ye bağlı köylerde de devam ediyor.

 

“İSTEDİKLERİ YER VE ZAMANDA DİTAP’A GİRİŞ YAPABİLİRLER”

 

Tarım ve Orman İl Müdürü Funda Eylem Özel, çiftçinin DİTAP projesi sayesinde yetiştirdiği ürünlerini online sistem üzerinden satabileceğini belirterek, “Üreticiler, istedikleri yer ve zamanda DİTAP’a giriş yapabilir. Bakanlığımızın tarımda dijitalleşme adına hayata geçirdiği Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) sayesinde, üreticilerimizin bin bir emekle ürettiği ürünler değer fiyattan alıcı ile buluşabilmektedir. DİTAP üzerinden üretici ile alıcı doğrudan bağ kurabilmektedir. Bu sayede üretici elindeki ürünü değerinde satabilmekte, alıcı da daha uygun fiyattan ürüne ulaşabilmektedir. Online bir platform olan DİTAP'a üreticilerimiz ve alıcılar e-devlet şifresi ile kolaylıkla üye olabilmektedir. İstenilen yer ve zamanda platforma rahatlıkla giriş yapılabilmektedir" ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Buse SERİN