Kapaklı'da 'mangal' yasağı

Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu başkanlığında yapılan Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu toplantısında alınan karara göre tesis ve tescilli günübirlik kullanım alanları (Kazak GölÃ

GÜNDEM 14.08.2020 19:58:00 0
Kapaklı

 

 

Komisyon tarafından alınan kararlarla ilgili yapılan duyuruda,  ‘’Doğal zenginliklerimizin başında gelen ormanlarımızın yangınlarına karşı korunması, mevsimsel ve insani faktörlere dayalı olarak orman yangınlarının artabileceği değerlendirildiğinden gerekli önlemlerin alınması, özellikle yaz mevsimi olması sebebiyle vatandaşlarımızın yoğun bir şekilde mangal, semaver yakarak ateşli piknik yaptıkları görülmektedir. Ayrıca anız ve bahçe artıklarını yakmaları hava sıcaklığının yükseldiği ve kuru ot/çalılık miktarlarının fazla olduğu bu günlerde orman yangınlarında artışa neden olduğu görülmektedir. Bu kapsamda da ilçemizde vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde piknik amaçlı kullandıkları özellikle İkiz Göller, Pınarça ve Kazak Gölü Mevkii yangın riski altındadır. ” denildi.

 

SAAT 20.00’DAN SONRA İZİN VERİLMEYECEK

 

Alınan kararla ilgili “Tesis ve tescilli günübirlik kullanım alanları (Kazak Gölü Mesire alanı göl çevresi) dışında ateşli piknik yapmak yasaklandı. İzin verilen alanlarda ise 31.10.2020 tarihine kadar mangal/semaver/ateş yakılmasına saat 20.00’dan sonra müsaade edilmeyecek. Başta ormanlık alanlar olmak üzere civarlarındaki yerlerde anız veya bitki örtüsü (Bağ, bahçe artığı, ot, dal vb) yakılması yasaklanacak, anız yakanlar hakkında yasal işlem yapılacağı konusunda İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve mahalle muhtarlarınca ilgililere duyurulacak ve gereği yapılacak” denildi.

 

Haber / Buse SERİN