Aynı tesiste yine yangın çıktı

Çorlu-Tekirdağ karayolunun Karatepe mevkiinde bulunan ve daha önce de 2 kez yangınla gündeme gelen katı atık bertaraf tesisinin açık alanda bulunan çöp depolama kısmında dün yine yangın çıktı. YangÄ?

GÜNDEM 14.08.2020 19:44:00 0
Aynı tesiste yine yangın çıktı

 

 

Çorlu’da bulunan katı atık bertaraf tesisinin açık alanda bulunan çöp depolama kısımda sabah saatlerinde yangın çıktı. 

 

1 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ

 

Çorlu-Tekirdağ karayolu Karatepe mevkiindeki tesisin çöp toplama deposundan alevler çıktığını görenler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Rüzgarın da etkisiyle bir anda büyüyen yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yaklaşık 1 saatte söndürüldü. Aynı tesisin sürekli yangınlarla gündeme gelmesi dikkat çekiyor. 

 

CAN KAYBI OLMADI

 

Yangının kontrol altına alındığını belirten Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, “İlçemizde faaliyet gösteren katı atık bertaraf tesisinin açık alanda bekleyen atıkları, ilk değerlendirmeye göre gaz sıkışması nedeniyle kendiliğinden alev alması sonucu yangın meydana gelmiştir. Meydana gelen olayla ilgili can kaybı ya da tesiste maddi zarar oluşmamıştır. Yangın kontrol altında bulunup, soğutma çalışmaları devam etmektedir” dedi. 

 

SORU İŞARETLERİ DOĞURUYOR

 

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da meydana gelen yangınla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Çorlu-Süleymanpaşa karayolu üzeri Karatepe mevkisinde bulunan geri dönüşüm fabrikasında yine yangın.Geçen yıl 21 Ağustos 2019 tarihinde yanan ve günlerce devam eden yangından bu tarafa daha 1 yıl dolmadan aynı tesiste tekrar yangın çıkması alınan tedbirler konusunda soru işaretlerini doğurmaktadır” ifadelerini kullandı. 

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU