Aşevi, 19 Ağustos'ta açılıyor

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 100. Yıl Mahallesi'nde hayata geçirilen yeni Aşevi ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü hizmet binasının açılışı 19 Ağustos'ta yapılacak. Be

GÜNDEM 14.08.2020 19:41:00 0
Aşevi, 19 Ağustos

 

 

Eski Aşevi binasının fiziki koşullarının yetersiz olması ve belediyeye olan kira yükü nedeniyle 100. Yıl Mahallesi’nde yeni aşevi yapımı için çalışmalara başlanmıştı. 60 günde tamamlanan ve yeni binasında hizmet veren Süleymanpaşa Belediyesi Aşevi, yeni normalleşme sürecinde, resmi açılış töreni ile vatandaşlara takdim edilecek. 

 

“YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ”

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Koronavirüs salgınının en yoğun olduğu dönemde yeni binasında hizmete giren Aşevimiz, açılış töreni yapılmadan hizmet vermeye başlamış, günlük rutin 800 kişilik sıcak yemek servisi hizmetini bu dönemde bin 600’e çıkararak sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlarımızın temel gıda ihtiyaçlarını karşılamıştı. Yine bu süreçte hizmet binasının bünyesinde bulunan Hayır Çarşısı ile Ramazan ve Kurban Bayramları öncesi ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ücretsiz yeni kıyafet ve ayakkabı hizmeti vererek yüzleri güldürdü” dedi. 

 

“BU GURURU HEP BİRLİKTE YAŞAYALIM”

 

Yüksel, “3 kattan oluşan Süleymanpaşa Belediyesi Aşevi ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü hizmet binası; 5 bin kişilik yemek üretme kapasitesine sahip Aşevi, yardımsever vatandaşların bağışladıkları kullanılabilir durumdaki giyim ve ev eşyalarının ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı Hayır Çarşısı, bünyesinde diş kliniği bulunan Sağlık İşleri Birimi ve soğuk hava deposunu da içeren 300 metrekare alana sahip depolama alanından oluşuyor. Olası büyük bir afet sonrası ilçede 5 bin kişinin acil gıda ihtiyacının da karşılanabileceği bir acil durum merkezi olarak tasarlanan hizmet binası, gerek karşıladığı önemli ihtiyaç gerekse de hızla hayata geçirilen bir proje olması dolayısıyla belediyemizin yüz akı projelerinden biri. Yapımını kısa sürede tamamlayarak hizmete sunduğumuz Aşevimizin resmi açılışını, Allah’ın izniyle önümüzdeki Çarşamba günü saat 18.00’da gerçekleştireceğiz. Böylesine kritik ve stratejik öneme sahip bir hizmeti ilçemize kazandırmaktan duyduğumuz mutluluğu vatandaşlarımızla paylaşmak istiyoruz. Açılışımıza tüm hemşehrilerimi davet ediyorum. Gelin, bu gururu hep birlikte yaşayalım” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Yener AKBABA