Su kabağında yaptığı ürünleri yurt dışına satıyor

Edirne'nin Meriç ilçesinde, kanser tedavisi gören Şenol Ayten, internette su kabağından yapılan ürünleri görünce, tarlasına da ekti. Su kabağından abajur ve gece lambaları yapan Ayten, beğeni alan ü

GÜNDEM 13.08.2020 14:00:00 0
Su kabağında yaptığı ürünleri yurt dışına satıyor

 

 

İstanbul'da lokantalarda garson olarak çalışan Şenol Ayten'e (45), 3 yıl önce rahatsızlanarak gittiği hastanede lenfoma (lenf kanseri) teşhisi konuldu. Tedavisine başlanan Ayten, işinden ayrılarak, memleketi Edirne'nin Meriç ilçesine dönüp, babasının yanına yerleşti. Memleketinde tedavisine devam eden ve hücre nakli olan Ayten, bu sırada internet üzerinden su kabağından gece lambası ve abajur yapıldığını öğrenince, tarlalarına su kabağı ekip yetiştirmeye başladı. Bir süre sonra da bu kabaklardan gece lambası ve abajur yaparak, kendisine bir hobi edindi.

 

“İYİLEŞMEMDE BÜYÜK BİR FAYDASI OLDU”

 

Ayten, "Birkaç tane yaptıktan sonra çevremden olumlu tepkiler aldım. Yakınlardan isteyenler oldu, onlara yaptım ve bir süre sonra siparişler gelmeye başladı. Yaptığım ürünleri sosyal medyadan paylaşmaya başlayınca beğeni aldı ve bu bana hep terapi oldu tedavi süresince. Artık iyileşmemde de çok büyük bir faydası oldu. Kısacası çok iyi geldi ve gelir de elde ettim. Çünkü çalışamıyorum üç senedir, işi bıraktım" dedi. Yaptığı ürünleri sosyal medya üzerinden sergilemesiyle yurt dışından da siparişler geldiğini kaydeden Ayten, "Pandemi sürecinde olmamıza rağmen bayağı bir sipariş alıyorum. Özellikle yurt dışı bağlantılı sosyal medya dolayısıyla tanışmış olduğumuz gruplar vasıtasıyla siparişler alıyorum. Onlardan çok memnunum. Geçtiğimiz hafta Lüksemburg'a 4 tane sipariş yolladım. Şu anda yine Hollanda'dan siparişim var, onları yapmaya çalışıyorum. Zor olduğu kadar da zevkli kafa dağıtmak için. Özellikle benim gibi insanlar için dikkatini dağıtmak için terapi olayı olarak bence muazzam bir uğraş. Yapabilecek imkanı olan varsa bu tip işlerle uğraşmalarını tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yener AKBABA