Okulların açılması 21 Eylül'e ertelendi

Bakanlık binasında düzenlenen basın toplantısında, okulların açılmasına ilişkin açıklamalar yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açı

GÜNDEM 13.08.2020 09:55:00 0
Okulların açılması 21 Eylül

 

 

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde yaptıkları görüşmeler sonucunda 2020- 2021 eğitim öğretim yılına nasıl başlanacağıyla ilgili kararları olgunlaştırdıklarını ifade eden Selçuk, “Eğitimciler olarak sınıftaki her bir öğrencinin gözünün içine bakıp derse öyle başlıyoruz. Bunun böyle devam etmesi ve okulların yüz yüze eğitimle açılabilmesi için herkesi sorumluluk almaya davet ederek 'okulları birlikte açacağız' dedik. Bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığı olarak bizler, okullarımızın sağlık ve güvenle açılabilmesi için sınıfların sosyal mesafeye göre ayarlanması, dezenfektan, maske tedariği, fiziki ve sosyal yeterlilikler konusunda tüm detaylar üzerinde çalıştık, hazırlıklarımızı ve standartlarımızı tamamladık" ifadelerini kullandı.

 

HES KODU İLE TAKİP ALTINDA OLACAKLAR

 

Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları neticesinde aşamalı ve seyreltilmiş bir modelle 2020-2021 eğitim öğretim yılına başlanacağını belirten Bakan Selçuk, “Buna göre; 31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz. 21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitime de başlıyoruz. Dileyen özel okullar, 17 Ağustos Pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerini başlatabilecektir. Yüz yüze eğitim alamayan öğrenciler de eğitimlerine uzaktan eğitim araçları ile devam edecekler. Uzaktan eğitim araçları; kendi kademelerine uygun içerikler çerçevesinde, TRT EBA TV kanalları ve kendi öğretmenleri ile yaptıkları canlı derslerden oluşmaktadır. Ayrıca hazırlanan destek materyalleri ile öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi. Bakan Selçuk,  Okullar açıldığında öğrenci, öğretmen, destek personeli ve hatta servis sürücülerine varana kadar, okullarla ilgili herkesin sağlık durumunun HES kodları marifetiyle takip altında olacağını da sözlerine ekledi.

 

“HER BİR OKULUMUZUN STANDARTINI GÖZDEN GEÇİRİYORLAR”

 

Okulların hijyen standartlarını geliştirmek üzere başlatılan çalışmalara da devam edildiğini belirten Bakan Selçuk, “Bu kapsamda okullarımızın uyması gereken hijyen standartları konusunda birtakım kılavuzlar hazırlamıştık. Peki bu standartların uygulanılırlığı nasıl denetlenecek? Bunlar için 2 bin denetmenimiz şu an sahada ve okullardalar. Ve her bir okulumuzun standartını gözden geçiriyorlar. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için hazırlanan kılavuzların takibi de yöneticiler tarafından devam ettirilecek. Okulun ilk haftasında da özel bir uyum programı ortaya koyacağız. Öğretmenlerle ilgili bir çalışmamız olacak ama çocuklarımız için de bir hafta boyunca uyum çalışmaları konusunda açıklamalarımız devam edecek. Okulların hijyenini sağlamak için temizlik ve güvenlik personel alımına da hızla devam ediliyor. Salgın şartları nedeniyle de bu personelin sayısında artışa gitmiş bulunuyoruz. Okullarımızla ilgili bütün ihtiyaç kalemleri de tek tek çıkarılmış, nelere ihtiyaç olduğu çok somut olarak ortaya konulmuştur. Buna uygun şekilde, okullarımıza mali destek ve teknik destek vermek için gereken planlamalarımızı yaptık. İhtiyaçta öncelikli okullarımızdan başlamak üzere kısa zaman içinde desteklerimiz okullarımıza ulaştırılacaktır. Ayrıca bakanlık bürokratlarımız çeşitli illerde özel çalışma grupları halinde risk analizlerine katılacaklar ve o illerdeki çalışmaları takip etme imkanı bulacaklar. Bu çalışmalarla Bilim Kurulunu da bilgilendirmeyi ve önümüzdeki yol haritasını bu çalışmalara göre yapmayı planlıyoruz. Yani biz, bakanlık olarak tüm süreç boyunca sahada okullarımızla birlikte olacağız. Çocuklarımın ve öğretmenlerimizin 31 Ağustos itibarıyla başlayacak eğitim öğretim yılını şimdiden kutluyor, çocuklarımızı okullarıyla buluşturabilmek ve yüz yüze eğitime bir an önce başlayabilmek için toplumun her bir bireyini salgınla mücadele kapsamında sorumluluk almaya davet ediyorum" 

 

Haber / Ruşa ELMA