"Kültür merkezimizi yaşam alanı haline dönüştüreceğiz"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi, imzalanan iş birliği protokolü ile Kapaklı Belediyesi'ne devredildi. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, â€

GÜNDEM 12.08.2020 19:29:00 0

 

 

Geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak Tekirdağ halkının hizmetine sunulan ancak sonrasında yaşanan pandemi süreci dolayısıyla etkin bir şekilde faaliyetlerin yapılamadığı Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi, imzalanan protokol ile ilçe belediyesine devredildi. Önümüzdeki süreçte Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi'nde Büyükşehir Belediyesi ve Kapaklı Belediyesi iş birliğinde organizasyonlar düzenlenecek.

 

“EĞİTİM VE KÜLTÜR ALANI HALİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

 

Düzenlenen devir teslim töreninde, iş birliği protokolü öncesinde bir açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, "İlçemizin önemli bir eksiğini Kültür Merkezimiz ile kapatmış bulunuyoruz. Kültür Merkezimizi inşallah Kapaklı halkının yaşam alanı, eğitim ve kültür alanı haline dönüştüreceğiz. Böyle önemli bir yatırımı ilçemize kazandırdığı için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak'a halkımız adına teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

“ARTAN NÜFUSU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURDUK”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, yaptığı konuşmada, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, 2014-2019 yıllarını kapsayan hizmet dönemimizde ilçelerimizin ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak bir yatırım programı düzenledik. Bu kapsamda Kapaklı, Çerkezköy ve Ergene ve Saray ilçelerimizde, ilçelerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak önemli kültür merkezleri inşa ettik. Saray hariç diğer kültür merkezlerimizin açılışlarını yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Yaklaşık 6 ay içerisinde Saray Kültür Merkezi'mizdeki çalışmaları da tamamlayarak açılışını gerçekleştireceğiz. Bu kültür merkezlerimizi inşa ederken, sürekli olarak artan nüfusu da göz önünde bulundurduk ve tesislerimizin kapasitesini buna göre planladık” dedi.

 

“YATIRIMLARIMIZI GELECEĞİ DÜŞÜNEREK ŞEKİLLENDİRİYORUZ”

 

“Kapaklı gibi nüfusu hızla artan ilçelerimizde yatırımlarımızı geleceği düşünerek şekillendiriyoruz” diyen Albayrak, “Kültür merkezlerimizin nasıl işletelim, faal hale getirelim diye düşündük. Kültür merkezlerimizin, bulunduğu ilçelerde daha faal bir şekilde işletilebileceği kanısına vardık. Böylelikle önce Ergene Kültür Merkezi'ni, sonra Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'ni ilçe belediyelerine devrettik. Bugün de Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi'ni, Kapaklı Belediye'mize devrediyoruz. Bu tesislerimizde halkımızın beklenti ve ihtiyaçlarını da düşünerek ilçe belediyelerimizle koordineli bir şekilde güzel etkinlikler gerçekleştireceğiz. Devir-teslim törenimizin Kapaklı halkına hayırlı olmasını diliyor, herkese mutlu, huzurlu ve sağlıklı günler diliyorum" dedi. Konuşmaların ardından imzalanan iş birliği protokolü ile Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi, Kapaklı Belediyesi'ne devredildi.

 

Haber / Ruşa ELMA