2021 ve 2022 yatırımların ortaya çıkacağı yıllar olacak

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ağustos Ayı Toplantısı'na ev sahipliği yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, At

GÜNDEM 12.08.2020 19:18:00 0
2021 ve 2022 yatırımların ortaya çıkacağı yıllar olacak

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı Çerkezköy’de yapıldı. Saat 11.00’da Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlık etti. Yeni dönemin ilk turu olarak büyükşehir belediye meclisi toplantılarına Çerkezköy’den başladıklarını, Eylül ayı toplantısının Çorlu’da, Ekim ayı toplantısının da Hayrabolu’da yapılacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, meclis toplantılarını her ay farklı bir ilçede düzenleyeceklerini Mayıs ayından sonra ise toplantıları yeni hizmet binasında yapmaya başlayacaklarını söyledi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında yapımına başlanan, 2019 yılında tamamlanan ve 2020 yılı itibari ile hizmet vermeye başlayan Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nin ilk kez büyükşehir belediye meclis toplantısına ev sahipliği yaptığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy’e kazandırılan Atatürk Kültür Merkezi’nin geçtiğimiz ay yapılan protokol ile Çerkezköy Belediyesi’ne tahsis edildiğini anımsatan Akay, Kültür Merkezi Projesi’nin hayata geçirilmesinde emeği olanlara teşekkür etti.

 

 

“VERİMLİ BİR 5 YILI GERİDE BIRAKTIK”

 

2014-2019 arası verimli bir 5 yılı geride bıraktıklarını ve Atatürk Kültür Merkezi’nin 2014-2019 döneminin en önemli yatırımlarından biri olduğunu kaydeden Akay, hayata geçirilecek projelerle 2021 ve 2022’nin de yatırımların ortaya çıkacağı yıllar olacağını söyledi. Gündem harici meclise havale edilen evrakların gündeme alınması, soru önergelerinin okunması ve önergelerin gündeme alınmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait 59 ZF 984 plakalı aracın Ahmetbey Belediyesi’ne hibe edilmesi, trafik ışıklarında kullanılmak üzere istenen malzemelerin Uzunköprü Belediyesi’ne hibe edilmesi, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığınca riskli yapı tespiti başvurularına istinaden verilecek olan hizmetlerden alınacak ücretler için tarife örneği olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yayınladığı 2020 yılı riskli yapıların tespit hizmetleri ücret tarifesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Çorlu Türkgücü Mahallesi 3919 nolu parselin Çorlu-1 OSB sınırları içerisine dahil edilmesine ilişkin talep, Süleymanpaşa Zafer Mahallesi 2432 ada 12 parsel numaralı taşınmaza ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği, Malkara Hacıevlat Mahallesi 594 ada 71 parsele ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği, Hayrabolu Belediye Meclisi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edilen Hayrabolu Şalgamlı Mahallesi 1/1000 ölçekli revizyon Uygulama İmar Planına yapılan itirazların değerlendirildiği Hayrabolu Belediyesi’nin kararı ve Malkara Camiatik Mahallesi 346 ada 64 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildiği toplantıda, Ergene Marmaracık Mahallesi 316 ada 10 nolu parselde 79.754,57 metrekare yüzölçümlü ve arsa vasfındaki taşınmazın Marmaracık Gölet Çevresi Mesire ve Park Alanı olarak kullanılmak üzere ve TESKİ Genel Müdürlüğü’nce ileride açılması planlanan su sondaj kuyularının açılmasına izin verilmesi kaydıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi adına bedelsiz olarak devralınması talebi oybirliği ile kabul edildi.

 

KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Belediye birimlerinden gelen evrakların da görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz 2020 döneminde yaptığı toplantıda komisyonlara havale edilen evraklarla ilgili komisyon raporları da görüşüldü.

 

EYLÜL MECLİSİ ÇORLU’DA YAPILACAK

 

Büyükşehir Belediye Meclisi, pandemi sürecinde okulların uzaktan eğitime geçmesi ile birlikte  ekonomik olarak zor bir süreçten geçen J plaka öğrenci servis taşımacılığı yapan esnaflar için de önemli bir karar alındı. Alınan karara göre J plaka öğrenci servis taşımacılığı yapan esnaftan 2020-2021 yılında büyükşehir belediyesi tarafından özel izin belgesi ( yol izin belgesi) ücreti alınmayacak. Toplantıya verilen aranın ardından Meclis Başkan Vekili Münir Karaevli başkanlığında yapılan 2’nci oturumda da ilk oturumda komisyonlara havale edilen gündem maddelerine ilişkin komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Olağan Toplantısı 9 Eylül Çarşamba günü Çorlu’da yapılacak.  

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU